jeśli sie porówna identycznej szerokości felgi różniące się tylko ET to felga o ET 35 przesunie się na zewnątrz auta o 10mm w porównaniu do felgi z ET 45
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 11:23
kornik11 napisał/a:
Witam Panie i Panowie
Ja obecnie jeżdżę na 205/50/15 ale niestety oponki powoli się kończą, więc rozglądam się za czymś nowym. A ponieważ na tym profilu jest troszkę twardo to myślę o zmianie na 205/55. Czy takie oponki wejdą spokojnie i nic nie będzie obcierać przy założeniu że Silverstone jest ciut niższy?
Ja mam 205/60R15 i jak wsiada mi 3 osoby z tylu, to na dziurach potrafi otrzec. Podobnie przy skrecaniu - przy maksymalnym skrecie kierownicy opona minimalnie obciera. Ale ja nie mam silverstone, tylko normalnego.
Ja mam 205/60R15 i jak wsiada mi 3 osoby z tylu, to na dziurach potrafi otrzec. Podobnie przy skrecaniu - przy maksymalnym skrecie kierownicy opona minimalnie obciera. Ale ja nie mam silverstone, tylko normalnego.
a ja mam 205x45x16 i takiego problemu nie mam
może 60 to za duży balon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum