Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 16:56
REMO, nie no żartowałem, ale generalnie użytkowników, którzy piszą takie posty jak kolega miksell, jeszcze do tego w nieodpowiednim dziale, tempi się na naszym forum
_________________ "Walduś, pamiętaj cycu..."
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 16:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 17:21
w roverku możesz sie bać tylko pękających sprężyn no i tego sprzęgła...ja sie też zastanawiałem nad innymi i wybrałem rover bo jest nieprzeciętny
tylko tyle że 3 dni temu okazało sie że mam pękniętą sprężyne w zawieszeniu i jutro wymieniam...koszt zakupu 500zl 2szt
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 17:39
No i sash zaczął od nowa.Sprężyny?Wczoraj byłem w Wieluniu(jestem w tym pięknym mieście raz do roku) i nie widziałem żadnego krzywego R.A tak na poważnie,to już kiedyś pisałem,że każdy ma jakąś chorobę;webasto,wentylator,klimę przepływkę,itd,ale jakoś od tych chorób się nie umiera.Mój nowy kolega z benzynką zaliczył ostatnio uszczelkę pod głowicą,ale powiedział,że i tak go nie zamieni na innego.Przejadły mu się beemy i inny badziew.Dzięki TEMU Forum i ja mniej się boję ewentualnej awarii.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Sie 2005 Posty: 27 Skąd: Nowy Sacz
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 08:32
No nie napisaliście jeszcze o jednej bardzo przypadlości. Te R75 to takie bestie że jadą nimi musisz mieć konto z kasą. Jedziesz sobie, mijasz domy, drzewka myślisz że jedziesz 50 na h , a na radarz misiu pokazuje Ci przy zatrzymaniu że miałeś jeszczde jedynke na początku.
Tak na poważnie to każdy pojazd ma jakies usterki. Pytanie tylko czy:
1. kupić coś nowego - mało tego jeździ o usterkach jeszcze się nie słyszy - jak mnie dopadna to ja będę się doktoryzował.
2. kupić coś co już jeździ, o usterkach się słyszy i wiadomo gdzie i jak usunąć, a marka może wyglądać .... , jak nie pojazd dla b... .
3. przy zakupie sugerować się "sąsiada" który ma fiata ALE ZNA SIĘ NA WSZYSTKICH SAMOCHODACH , czy samemu poszperać i podjąć decyzję.
W pamiętniku słynnej francuskiej kurtyzany (Ninon de Lenclos) czytamy co następuje :
"... dopóki mi nie wsadzi, to nie wiem przecież czy mi pasuje czy nie ..."
Dopóki sam nie wsad{{{{ wsiądziesz, to nie wiesz czy Ci pasuje czy nie - prawda ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
generalnie użytkowników, którzy piszą takie posty jak kolega miksell, jeszcze do tego w nieodpowiednim dziale, tempi się na naszym forum
Nie przesadzajcie z tym tępieniem
Ktoś zapytał i wystarczyło mu odpowiedzieć i tyle, a tu taki wrzątek....
Luuuuuuuuzik Panowie, bo ktoś pomyśli, że to właśnie my jesteśmy ślepo zakochani w naszych Roverkach (tak jak inni w VW, Audi, BMW itp) i nie widzimy ich wad tylko same zalety.... Mi zdawało się, że to my jesteśmy 'otwarci' na innych i nie wieszamy psów na kimś kto woli auto innej marki...
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
Nikt nie twierdzi, ze to bezawaryjne auta, ale raczej wrzaca odpowiedz wziela sie
z pytania do nas - wiary Roverkowej - o wybor innej marki - ludowozu
Wiem Wiem , ale wydaje mi się, że wrzątek to dobrze robi tylko dla herbaty - w innym przypadku robi raczej więcej złego niż dobrego Nie chcę żeby ktoś potem mówił, że Roverkowicze to 'buraki'.....
Pozdrawiam!
[ Dodano: Sro Kwi 15, 2009 11:33 ]
Cytat:
Ps.
Jestem wyluzowany do granic przyzwoitosci
W to nie wątpię
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
Uwagi jakie zostaly tutaj wystosowane sa w formie uszczypliwego komentarza,
dlatego opinia buractwa jest daleko posunieta, jednakze moze sie tak okazac,
ze zalozyciel takie wrazenie wlasnie odniosl.
Jesli tak sie stalo, to ja chcialem z cala powaga przeprosic za swoje
slowa, bo zamiarem moim nie bylo obrazenie nikogo.
Slow o Uno nie cofam, bo to prawda - moja mama b. dobrze go wspomina.
Pozdrawiam,
Ps.
Nie chcac wchodzic w kompetencje moderatora, nie bede przenosil
watku do "Chce kupic Roverka", jednak jesli jakis mod uzna to
za stosowne, to prosilbym
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
W moim krótkim życiorysie (50) byłem posiadaczem kilkunastu pojazdów różnych marek,a obecnie z kolei jestem szczęśliwym właścicielem czwartego roverka (827, 420, 75, 75)i z czterema R nie miałem tyle problemów co z każdym jednym innej marki. Nie powiem że jest bezawaryjny, ostatnio przy obecnym R 75 wymieniłem wysprzęglik i pompkę sprzęgła,znaczek logo (ukradli) oraz zamek tylnych l. drzwi (urwany plastik cięgna na mrozach) kosz naprawy ok 1400zł i jest CYCUŚ i nie myśle zmieniać na inną markę,ew. nowszy model R 75. Wiadomo każdy chwali co ma ,ale z moim doświadczeniem zostaje przy R. Wszystkim użytkownikom 4 kółek życze bezawaryjnej eksploatacji ,a Miłośników ROVERKÓW Serdecznie Pozdrawiam. Jerzy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum