Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 09:33 [R400] Stukanie-problem z ABS??
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam
Mam mały problem z dziwnym stukaniem jakby w zawieszeniu z przodu, gdy jadę z predkością do 40 km/h. Po przekroczeniu jej wszystko gra, dodatkowym objawem jest przedwczesne działanie ABS-u, wystarczy bardzo spokojne hamowanie a pedał hamulca zaczyna odbijać i szarpać. Czy to problem z czujnikami ABS czy może uszkodzony pierścień? Pomocy!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Maj 21, 2011 00:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 09:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam tak samo i ostatnio jak byłem pod autkiem to zauważyłem że mam pękniętą ta zębatkę to chyba ta tarcza abs więc czujnik nie działa poprawnie i dlatego tak świruje.
U mnie slychac Terkotanie na wybojach i tez nie wiem co to jest od 0 do 40km/h jak jade to sie ujawnia... potem jest ok i na "plaskiej drodze nic nie slychac"...
Natomiast lampka od ABS u mnie sie nie swieci gdy przekrecam kluczyk wiec nie wiem czy go mam:) [R25 1.4 16v 00]
[ Dodano: Czw Kwi 23, 2009 12:43 ]
Problem wynikał z klockow to znaczy wyskoczyly te male zabezpieczenia - juz jest wsio ok
Zamykam Temat...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum