Mam mały problem z zegarkiem w moim Roverku.
Gdy kupiłem go to podświetlanie nie działało w ogóle, więc wg zaleceń z faq wymieniłem żarówkę. Myślałem, że wszystko będzie dobrze, ale niestety zegarek podświetlany jest tylko przy wy łączonych światłach, gdy włącze gaśnie podświetlanie.
Gdzieś tu na forum czytałem chyba, że to normalne że przygasa (może się mylę) ale u mnie gaśnie całkiem.
Wie może ktoś co z tym zrobić?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 16:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A to dziwne możesz obejrzeć elektronikęzegarka, może jakiś zimny lut lub uszkodzony któryś z elementów ... Jesli dalej nie pomoże, to albo wymiana, albo jeśli jasność Ci nie przeszkadza, to możesz przeciąć przewód od świateł i zegarek będzie na okrągło świecił pełną mocą. Wybór należy do Ciebie
No to miernik/żaróweczka/tester napiecia w grabki i szukaj Na jednym z przewodów będziesz miał napięcie po włączeniu świateł pozycyjnych i ten masz przeciąć ...
PS. .... najlepiej jak na zegarku będzie 00:01 ..... będzie adrenalinka i poczujesz się jak bohater ratujacy świat, prawie jak w każdym amerykańskim dreszczowcu
Na jednym z przewodów będziesz miał napięcie po włączeniu świateł pozycyjnych i ten masz przeciąć ...
A więc zrobiłem jak poleciłeś... i mały zonk... zegarek nie działa w ogóle... no to podłączyłem wszystko z powrotem... nadal nie działa... i do tego nie można "przestawić" godziny... trudno zegarek noszę na ręce
Ale jest drugi problem. Włączam zapłon.. a tu zegary milczą... nie zaświeciły się żadne światełka, nie działają kierunkowskazy w ogóle (nie tylko przy zegarach tylko na zewnątrz pojazdu) i podczas jazdy wszystkie wskazówki zegarów "milczą". Ogólnie kicha... wie może ktoś co jest grane ? Byłem przed chwilą u mechanika, który sprawdził wszystkie bezpieczniki itd i nie umiał mi powiedzieć co jest grane.
A gdzieś zwarcia nie zrobiłeś wow ... cuda normalnie Wygląda jakby masy nie było .... w rave są schematy i rozrysowane punkty masy w pojeździe (earth points).
Popatrzyłem w Rave i niestety mi to nie dużo dało niektórych punktów masy nie mogę nawet znaleźć te co znalazłem wyglądają na dobre i nie wiem co dalej... chyba do jakiegoś elektryka samochodowego zaprowadze samochód i więcej nie będę się brał za grzebanie w nim :-(
Mam mały problem z zegarkiem w moim Roverku.
Gdy kupiłem go to podświetlanie nie działało w ogóle, więc wg zaleceń z faq wymieniłem żarówkę.
Ja wyjalem zarowke ale jakas dziwna jest, mala z oprawka. Chyba to jest jako jeden element. Napisane jest tylko OSRAM 12/1,2 czy posiada jakis symbol? Jak tego szukac? Czy wystepuja takie w samochodach?
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum