Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 11:12 [R416] Pada nowe sprzęgło?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
witam wymienilem kpl.sprzegla zrobilem na nim 6tys.km i sprzeglo zaczelo sie slizgac a dziwna sprawa ze na zimnym silniku idzie jak nalezy sprawdzalem poziom oleju w zbiorniczku pomp.sprzegla ok nie znalazlem tez zadnych wyciekow jedynie sprzeglo bierze wyzej niz po wymianie prawie na samej gorze zakresu pedala .Pomoze ktos cos moze wie?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Maj 22, 2011 00:22, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 11:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nigdy tam nie pojade przy wymianie sprzegla uszkodzili mi impulsator ,i ulamali drazek przy skrzyni ,pospawali'no nic do udowodnienia mam juz dobrego mechanika ale wczesniej chcialem cos nie co popytac
Może musisz poregulować lekko, na skrzyni masz taki siłownik od sprzegła (pod obudową filtra powietrza) i na nim jest taki wystający pręci, długością tego pręcika regulujesz sprzęgło, żeby mocniej, lub słabiej brało (najlepiej zeby mniej więcej od połowy sprzegło łapało)
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
kolego a uszczelniacze wymieniałeś a może skrzynia Ci się juz sypie. Sam tak miałem wymieniłem sprzęgło na zimnym latało jak malinka a na ciepłym ciągało jak cholera okazało sie ze mimo iz wymieniłem wszystkie uszczelniacze rozleciało się łożysko w skrzyni i walek mial bicie przez co uszczesliacz puszczal jak sie olej nagrzał i chlapalo po tarczy. Masz identyczne objawy jak ja polecam sprawdzić
no i po klopocie sprzeglo sie nie slizga roverek ladnie sie zbiera okazalo sie ze mialem ''podparte'' sprzeglo ktore na szczescie nie musialem wymieniac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum