Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 20:02 [R620] Problem z turbiną
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Cześc mam straszny problem, mianowicie wczoraj wracałem do domu i w połowie drogi strasznie głośno zaczęła chodzic turbina i w takim stanie przejechałem jeszcze ok.14km oczywiście spokojnie. a dziś przyjrzałem się temu dokładniej i wygląda to w taki sposób: przewód od intercoolera zamiast puchnąc, zasysa się(tworzy się podciśnienie), strasznie dymi na biało(świata nie widac), a po odkręceniu przewodu od intercoolera wprost pociekł olej,oczywiście od razu sprawdziłem poziom i faktycznie było poniżej minimum. Uważam że turbina chyba padła już na dobre? wypowiedzcie sie na temat, proszę.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 19:14, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 20:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum