Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam , mam problem od czasu wymiany rozrządu , przy obrotach nie przekraczających 2000 zapala się kontrolka check engine . Po ściągnięciu nogi z gazu kontrolka gaśnie , przy wyższych obrotach problem nie występuje. Byłem na komputerze i nie wiem co gościu miał za komputer , ale nie pokazał kodu błędu tylko hasło "czas wtrysku - odchyłka" .
Proszę o pomoc .
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Maj 21, 2011 23:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 16:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 17:00
Trzeba skorygować kąt wtrysku. Błąd to zapewne cewka czasu wtrysku paliwa, nr 34 - poszukaj na stronie klubowej w dziale "porady na temat.." jak samemu odczytać kody błędów.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Kwi 15, 2009 21:42
Powinno się to zrobić przy udziale komputera, który jest w stanie odczytać roverka, np. Bosch KTS 500 lub nowszy, TestBook. Są mechanicy, którzy potrafią to w miarę dokładnie zrobić na słuch, no ale zawsze to lepiej ustawić jak należy czyli w granicach 2-4 stopni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum