Co do opon Toyo Proxes T1R to od 2 dni na nich jeżdżę i powiem, że są super (przynajmniej na suchym na mokrym jeszcze nie miałem przyjemności). Mam H&R-y -35mm, oponki 195/50 R15 i Roverek po zakrętach niesamowicie lata. Jedyne co jest na minus (ale nie tych opon tylko drogowców) jest trochę nerwowe prowadzenie na naszych polskich szynach autostradowych. Przy dużych prędkościach pewnie się prowadzą.
ja już mam troszke czasu je zalożone, udało mi sie ostanio w niezłej ulewie je przetestować. Efekty: specjalne wjeżdzanie w kałuże z wodą, jazda w rowku na drodze po której płyneła woda, odczucie super, nie chamuje auta zbytnio jak to inne opony robią
Witam spodobaly mi sie rowniez te oponki a ze niechce zakladac nowego tematu czy do tych oponek wejda te alu Roverka ? http://moto.allegro.pl/it...da_golf_15.html .
Nieznam sie za bardzo na tym moja przygode z samochodami dopiero zaczynam czy sa to opony niskoprofilowane (chyba tak sie nazywaja) ?chodzi mi o dobry efekt koncowy .
Oczywiscie mam tez inne pomysly na alu ale chcialbym wiedziec czy originalne wejda na ta oponke czy moze jeszcze wieksze dadza rade
Rover 214 103KM
tak te opony sa już niskoprofilowe, ostrzeżenie: przy oponach niskoprofilowych należy bardzo uważać na wjazd na krawężniki można uszkodzić felge zwłaszcza alu. Piszę bo widziałem już niezłe cyrki na drodze a potem że uszkodzenia w aucie bo złe drogi;)
Nie wiem czy nie uszkodziłem felgi właśnie.. mam następujące objawy:
Po 3 dniach powietrze w kole na zero, auto stoi na feldze.
Byłem dziś u wulkanizatora. Najpierw:
1. Obejrzał dokłądnie koło, następnie je spłukał, i znów dokłądnie obejrzał - wszystko gra.
2. wsadził do takiego czegoś z wodą obracał delikatnie itp ogólnie pona 5 min na koniec zanurzył desperacko całe koło - zero baniek w wodzie.
3. posprawdzał wentyl, miejsca odważników itp.
4. zdjął oponę i ?sprawdził ją ciśnieniowo? nie wiem co zrobił coś zrobił po czym stwierdził, że wg niego opona stan BDB.
5. stwierdził, że wina felgi.
Możliwe, że przez felgę ucieka mi powietrze.. ? jakim cudem w wodzie nie było nawet bańki małej uciekającego powietrza a w 3 dni schodzi na 0.. hmm?
oczywiście skasował 50 zł nie robiąc nic aa dał nowy wentyl i wywarzył koło bo cośtam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum