Idiotyzm, ale czego się spodziewać po tzw. Elycie ...
W d.. dostanę ludzie ze średnią krajową, dla których zakup 5~10-cio letniego samochodu to jedyna szansa na posiadanie środka lokomocji.
Jak zwykle (w polsce) najlepiej na tym wyjdą ci których dochody przekraczają naście miesięcznie i stać ich na zakup auta w salonie (które natychmiast po wyjechaniu z tegoż salonu traci od 10 do 40% wartości) ... brak mi słów, po prostu skrajny idiotyzm.
Efekt - każdy normalny człowiek będzie rejestrować samochód w czechach, ukrainie, niemczech itd itd...
ps. btw - ciekawe ile podatku zapłaci rząd za swoje 5-cio litrowe V6 w lanciach ....
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez argail Pią Kwi 17, 2009 08:14, w całości zmieniany 1 raz
Mietkowski, jest napisane, a nie pisze, a to że zastąpi to nic nie zmienia, bo akcyzę płaciłeś przy rejestracji jednorazowo, a to będzie opłata z roku na rok obowiązkowa, przynajmniej ja tak wyczytałem, może źle czytam
Panowie, spokojnie- to założenia do rządowego projektu ustawy. Od tego do wejścia przepisów w życie jeszcze dłuuuuga droga - trzy czytania, zabawy koalicja vs. opozycja, prezydent.
Zbyt duży będzie opór obywateli. Nikt nie odważy się wprowadzić ustawy jak wyżej, bo pozbawiłby 50% obywateli możliwości posiadania rozsądnego samochodu - a siebie głosów wyborców.
Mietkowski, jest napisane, a nie pisze, a to że zastąpi to nic nie zmienia, bo akcyzę płaciłeś przy rejestracji jednorazowo, a to będzie opłata z roku na rok obowiązkowa, przynajmniej ja tak wyczytałem, może źle czytam
Przecież napisałem "jest napisane", no chyba, że ktoś to zmodyfikował bez wiedzy autora . Prawdę mówiąc nie pamiętam co napisałem.. Taki byłem wściekły
I znowu kolejny poroniony pomysł bogatych , jak dobrać się do portfela biedniejszej części społeczeństwa. Mam nadzieję , że to nie przejdzie , ale znając życie może być nieciekawie. Akcyza = Podatek Drogowy ( który podobno wszedł do ceny paliwa?).W tej sytuacji znowu społeczeństwo musi się zjednoczyć i zamanifestować swój sprzeciw.
Viniu nie bluźnij plastic fantastic w niej rzondzi. Żeby nie było ... takie auta też są potrzebne i rozumiem ludzi, którzy je kupują .... ale choćby mi mieli pięty przypalać to never .... Co do tematu to wild dobrze pisze ... mądrego warto posłuchać
artykuly na wp.pl maja czesto gesto celowo charakter prowokacyjny, nie denerwujcie sie bo nie ma sensu. ja coraz bardziej sceptycznie czytuje ich newsy. a takie cos nie przejdzie bo za przeproszeniem sami sobie kija w du**pe wsadza bo elektorat ich zabije
przypomina to legende o zwiekszeniu akcyzy na gaz LPG trwa to wieki..... i na szczescie sie nie zmienia. jestesmy w czasach 'kryzysu' wiec jakiekolwiek ustawy dojace obywateli nie sa popularne i tylko absolutny samobojca polityczny zaglosuje za. oni bardziej od ekologii i sprzadazy nowych aut boja sie o wlasne stolki wiec nie beda sami sobie podkopywac pozycji
Ta czytałem dzisiaj na onecie, ciekawe co z autami z lat 70-80 ? A jak za pare lat bede chcial sobie kupic Tomcia to podatki, akcyzy i inne gówna wyniosą mnie wiecej niż sama wartość pojazdu. No ale coz drodzy wyborcy przecież to wszystko w trosce o nas dla naszego bezpieczenstwa (tylko kur** szkoda że nie w tą strone co trzeba). Proponuje zalozyc partie politczyną klubu Roverków - Po wejsciu do sejmu bajura dla wszystkich R za darmo
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Myślę że na razie nie się co za bardzo ekscytować. Tutaj znajduje się źródło informacji.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 22:50
Myślę, że narazie jest to zabawa w złego-dobrego pana: "Dobry pan mógł zabić, a tylko pobił" i nawet jeśli przejdzie jakiś "podatek, to nie będzie z pewnością w tej wyskokości... a najwyżej jakieś 500 zł. za najstarsze samochody.
Ten artykuł to chyba trochę źle napisany jest W Radiu mówili ze ma być to zamiast akcyzy przy importowania samochodów z zagranicy, zależnie od wieku. I ma być to jednorazowa oplata a nie co roku, jak w tym artykule. Mowili jeszcze ze do 210. roku jeszcze warto sobie kupić za granica auto, zanim ta ustawa wejdzie.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum