http://moto.allegro.pl/it...ireline_eu.html
Co sądzicie o nowych felgach takich? Myślicie, że to dobry wybór i się nie rozsypią od razu?
Chciałbym wymienić alufelgi, ale znaleźć dobre w dobrej cenie to sztuka, a jeszcze najlepiej by było gdyby były blisko, żebym mógł sam odebrać, a przed kupnem obejrzeć i podjechać na wyważarkę...
Edit: Seryjne alufelgi mają szerokość 6" ? Jeśli kupię alufelgę 6,5 " to mi oponki spokojnie podejdą chyba, nie? nie znam się szczerze powiem.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 19:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Krzysi3k5 dane techniczne tych alufeleg są w normie czytaj takie jak w seryjnych także nie będziesz miał żadnych problemów z założeniem i użytkowaniem. Szerokość 6,5J są w normie i ET40 tak samo, nie wiem jak z otworem centrującym ale chyba trzeba będzie dokupić pierścienie centrujące, chyba że tak trafisz że będzie jak w serii ale wątpię. Co do firmy to nie wie pewnie jakaś podróbka, jeżeli uważasz po czym jeździsz i omijasz krawężniki i dziury to pewnie wytrzymają.
Może źle sformułowałem swoją wypowiedz, chodziło mi że może to wyglądać przy tym profilu nie za ładnie, ale to tylko moja sugestia nie sugeruj się tym, bo oponki bez problemu wejdą na felgę.
Dlaczego mają brzydko wyglądać?
Jaki profil proponujesz? 45? To mi plomby powybija
[ Dodano: Sob Kwi 18, 2009 10:25 ]
Wg. tej rozpiski moje opony mogą być na szerokość 6,5", ale optymalne nie są...
Czy to będzie źle wyglądało czy wpłynie niekorzystnie na bezpieczeństwo?
http://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 16:55
Krzysi3k5 napisał/a:
Jaki profil proponujesz? 45? To mi plomby powybija
nie jest wcale tak źle jak się wydaje ? Ja miałem takie ale na feldze 7 cali szerokości, ale do roverka całe koło jest za małe. Nie wiem też co macie do tego ET, przecież im niższe (ale bez przesady) tym lepiej to wygląda, bo nie siedzą tak głęboko.
Teraz w roverze mam 17 na 7 cali z ET35 i oponką 205/40 i nie jest najgorzej, na dziury tylko trzeba uważać.
Ale jeśli masz opony z rantem ochronnym, to nie będzie baloniasto wyglądać, przynajmniej na feldze
Dzięki wielkie
Już wcześniej dałem Ci punkt pomógł
[ Dodano: Sob Kwi 18, 2009 20:19 ]
Koledzy! Pilne pytanie
Czy podejdą do mojego R25 oryginalne felgi 17" od MG? Nie będą za duże? z oponami powiedzmy 205/45R17... Nie będzie brzydko wyglądąło?
Heju napisał/a:
Teraz w roverze mam 17 na 7 cali z ET35 i oponką 205/40 i nie jest najgorzej, na dziury tylko trzeba uważać.
Dzięki wielkie
Już wcześniej dałem Ci punkt pomógł
[ Dodano: Sob Kwi 18, 2009 20:19 ]
Koledzy! Pilne pytanie
Czy podejdą do mojego R25 oryginalne felgi 17" od MG? Nie będą za duże? z oponami powiedzmy 205/45R17... Nie będzie brzydko wyglądąło?
Heju napisał/a:
No spoko możesz 17" zakładać do swego R spokojnie podejdą. A co do sprężyn to można pomyśleć, ja ci powiem osobiście że wczoraj robiłem przymiarkę do swego R400 felgi 16" z MG i troszeczkę poszedł do góry, ale jedna opcja pocieszająca że jak jest załadowany 4 osobami to ładnie saida ale nic nie obciera szczerze jestem bardzo zadowolony a oponki 195/45. Fakt jest jeden że jak zamontuje się takie większe felgi na standardowym zawieszeniu to samochód idzie do góry i wygląda trochę jak na szczudłach. Co do sprężynek będę zakładał ale nie teraz może za jakieś 2 mc., jak będę się zabierał do tzw. cukierków i wszystko za jednym zamachem zrobię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum