Witam,
jakiś czas temu wymieniałem sprzęgło i olej w skrzyni. I jakiś czas po tym zabiegu I bieg zaczął zgrzytać przy wrzucaniu... wsteczny też wchodzi ze zgrzytem. Najlepsze jest to że jak delikatnie wcisnę I bieg to czasami wejdzie albo muszę wrzucić II bieg i z powrotem I bieg A jak potrzebuje wmiare sprawnie i szybko wrzucić I bieg jest zgrzyt aż boli
Fakt trochę cieknie mi olej ze skrzyni, tzn. są krople oleju na skrzyni ale wyczytałem, że to wina uszczelniacza.
Zastanawiam się czy może być mało oleju w skrzyni??
Jak wcisnę sprzęgło i uda się delikatnie wrzucić I bieg to później jak trzymam sprzęgło wciśnięte mogę go wrzucać wyciągać i tak w kółko i nie zgrzyta...
Inne biegi elegancko wchodzą. Co o tym sądzicie
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 00:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zastanawiam się czy może być mało oleju w skrzyni??
może
moze też byc błoto zamiast oleju
w każdym razie wymienić nie zaszkodzi, tylko musi to być porządny olej 75W80 (nie 75W90, bo będzie za jakiś czas to samo )
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum