Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam
Zaprogramowałem dzisiaj sobie dwa zapasowe piloty immo w Bialmocie w Białymstoku no i zmieniłem w nich baterię i teraz nie działają,nie można ich zsynchronizować
Co się mogło stać?
Przecież zostały zaprogramowane na komputerze T4
Druga sprawa z czytali mi kod immo który też nie działa,nie można go wprowadzić
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Cze 24, 2011 18:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 17:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam
Zaprogramowałem dzisiaj sobie dwa zapasowe piloty immo w Bialmocie w Białymstoku no i zmieniłem w nich baterię i teraz nie działają,nie można ich zsynchronizować
Co się mogło stać?
Przecież zostały zaprogramowane na komputerze T4
Druga sprawa z czytali mi kod immo który też nie działa,nie można go wprowadzić
uuuuuuuuuuuuuuuuuu
a mialo byc tak pieknie i tanio a tu lipa
niech sprawdza mzoe zle zaprogramowali
To może być poważniejsza sprawa, osobiście robiłem to dwa razy i bez problemu. A czy czytałeś opinie do tego opisu?
_________________ ROVER 420 SDi zmienił właściciela 28.07.2012r.
Mazda 6 sport kombi
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 18:13
rtworek napisał/a:
To może być poważniejsza sprawa, osobiście robiłem to dwa razy i bez problemu. A czy czytałeś opinie do tego opisu?
przepraszam ze sie wtrace ale co mozna spieprzyc przy wymianie bateri ?? toc to sie robi spokojnie a nie w warunkach ekstremalnych czyli w burzy i deszczu
Panowie reanimowałem piloty i już działają,jeszcze raz je rozładowałem
to teraz pogadajmy o kodzie immo
chciałem sprawdzić czy on w ogóle działa
czemu nawet mi nie sygnalizuje że ten kod jest np.zły?
nie ma żadnej reakcji na jego prowadzanie
czy pilot przy kluczyku może zakłócać w jakiś sposób prowadzanie kodu?
ja mam piloty 3TXA w tej chwili sztuk 3
Ostatnio zmieniony przez szoso Sro Kwi 22, 2009 18:23, w całości zmieniany 1 raz
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 18:22
rtworek napisał/a:
Słuszna uwaga, brat wynieniał baterie w fiacie i włożył bateri odwrotnie i po pilocie.
po ciemku to robi toc prostszej rzeczy jak wymiana bateri to juz chyba w aucie nie ma
Nie wiem czy immobillizer zależy od włożonej baterii ale ja bym zrobił tak:
wyjął baterie z jednego z pilotów i spróbował odkluczyć dzrwi i odpalić jak się da znaczy immo rozbrojony jak sie nie da sprawdzić jeszcze raz procedure rozkodowania immo jak nie pomoże jechać do magików i niech zczytają kod prawidłowo
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
po próbach zasygnalizował mi że kod jest zły
wydaje mi się że gość go po prostu wymyślił na odczepkę bo nie wiedział jak ma go odczytać
wnioskuje to po tym że strasznie się motał i na początku powiedział że ja nie potrzebuję tego kodu bo mam 3 piloty i jak mu powiedziałem że muszę go mieć to mi dopiero powiedział oczywiście cały czas patrzyłem co robi i jakoś tak szybko wyłączył komputer że nic nie zobaczyłem i podał mi kod
cały czas mnie wyganiał do biura na kawę abym mu tylko nie patrzył na łapy
trudno nie mam czasu by znowu do nich zajechać i się z nimi kłócić
po prostu po kod immo pojadę do warszawy kiedy przy okazji
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 14:56
szosownik napisał/a:
cały czas mnie wyganiał do biura na kawę abym mu tylko nie patrzył na łapy
trudno nie mam czasu by znowu do nich zajechać i się z nimi kłócić
Tak żeby nie powiedzieć "a nie mówiłem żeby uważać", powiem dla odmiany "a nie mówiłem żeby uważać"?
szosownik napisał/a:
po prostu po kod immo pojadę do warszawy kiedy przy okazji
Tak właśnie zrób i nawet nie próbuj się szarpać z Bialmotem, bo szkoda nerwów...
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum