Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 16:15 [R45] Od klimy do komputera
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Po 3 wizycie w warsztacie w kwestii ożywienia klimy padła w końcu diagnoza - uwalony komputer w części odpowiedzialnej za sterowanie przekaźnikiem klimy. Nie ma wyjścia sygnału na przekaźnik. Podłączony został komputer z R75, klima działa, ale niestety komputer nie dał się przeprogramować
Stoję przed wymianą komputera ale zapomniałem dopytać, czy do R45 1.8 musi być komputer od 1.8? Czy może być od innej pojemności? Czy w wersjach benzynowych 1.4, 1.6, 1.8 były takie same komputery?
_________________ Pozdrawiam
Drooid
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Maj 23, 2011 22:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 16:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odsłona kolejna walki z klimą i komputerem
Kupiłem komputer NNN000743. Podobno od R45 1,8. Mechanik wymienił kompa, podłączył testbooka, przeprogramował. Wszystko wydawało się być OK. Posprawdzał parametry, autko chodzi idealnie. Co z klimą? Prawie zadziałała. Prawie, tzn. zaczęła się załączać i działać jak należy poza tym, że... nie chłodziła. Brak czynnika jak się okazało.
I wszystko było by cacy, gdyby nie to, że po zmianie kompa zapaliła mi się kontrolka check engine Na starym kompie wszystko było OK, więc skąd ta kontrolka? Czy może to oznaczać, że nowy komp był jednak w jakiś sposób uwalony?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum