Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 13:48 [rover 200] kluczyki - jeden pilot, drugi kluczyk nie pasuje
Witam
Wczoraj kupiłem samochod Rover 200, dostałem kluczyki jak na zdjęciu. Dziwi mnie ze jest tylko jeden pilot od alarmu a ten drugi kluczykwchodzi do stacyjki ale nie chce sie przekręcić... co teraz??
Czy jest opcja dorobienia drugiego pilota od alarmu?
z góry dzięki
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez marikul Czw Kwi 23, 2009 14:00, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 23, 2009 13:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A ten drugi kluczyk jest na pewno taki sam? A może jest już porządnie wyrobiony? Kluczyk dorobisz w każdym punkcie parającym się tego typu usługami (około 20zł, lub więcej jeśli chcesz mieć oryginalny roverowski - na stronie tomateam.pl surowy kluczyk do Rovera kosztuje około 30zł). Co do pilota, to możesz kupić sprawny używany (od ok. 50zł wzwyż) lub nowy (ok. 250zł). W obu przypadkach musisz udać się do warsztatu dysponującego komputerem tzw. TestBook, za pomocą którego nowy pilot zostanie zaprogramowany.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
A ten drugi kluczyk jest na pewno taki sam? A może jest już porządnie wyrobiony?
z tego co widze to jest identyczny ale, może jednak jest mała różnica której nie dostrzegam. Rozglądałem sie za kodowaniem pilota i to jest koszt ok 150-200 zl
Witam,
mam podobny problem tyle że u mnie kluczyki wyraźnie sie różnią. Poprzedni wlaściciel wymieniał zamek wklapie bagażnika, ale tam też nie pasuje więc cytuję " no to nie mam pojecia skąd on mógł sie tam wziąć. Nigdy drugiego nie używałem". Może mam Twój ? Chociaż odległość pomiędzy naszymi roverkami spora
Mam podobny problem. Wprawdzie kluczyki pasuja ale pilot dzial tylko jeden. . Otworzylem obudowy i na obu jest ten sam numer plytki drukowanej: 53872753F. Czy mozliwe, ze jest od innego Roverka czy jakies inne uszkodzenie? Probowalem synchronizowac wedlug instrukcji ale to nic nie dalo :-(
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Mam podobny problem. Wprawdzie kluczyki pasuja ale pilot dzial tylko jeden. . Otworzylem obudowy i na obu jest ten sam numer plytki drukowanej: 53872753F. Czy mozliwe, ze jest od innego Roverka czy jakies inne uszkodzenie? Probowalem synchronizowac wedlug instrukcji ale to nic nie dalo :-(
Nie wiem czy o to pytać ale próbowałeś włożyć do niej świeża baterię
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 15:55
Ja kupiłem auto z jednym kluczem i jednym pilotem. Zaraz oczywiście dorobiłem drugi klucz, za 18zł u pierwszego lepszego "dorabiacza". I też na początku miałem problemy z "nowym" nie zawszeł dało się przekręcić, czasem trzeba było włożyć go w odwrotnej pozycji. Ale normalne klucz musi się trochę wyrobić i dopasować do stacyjki
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum