Pomijając to zestrojenie, to jednak wrażenie wciskania w fotel głównie stanowi o tym że auto jedzie, jak tego nie czuć w jednym a czuć w drugim to na moje oko (choć jedno mam bleszczate) raczej ten co w nim czuć ma lepsze odejście, jest jeszcze fakt że jak prowadzisz i trzymasz się kierownicy to tego wciskania tak nie czuć, jak wsiądziesz do czyjegoś auta to zazwyczaj siedzisz jako pasażer i wtedy wrażenia są inne
Wrażenia opisane z fotela kierowcy, ściganie (czyli odejście) testowane z rolki od 2 biegu w obu samochodach na przemian zmiana kierowcy, zawsze Rover deczko lepszy nie dużo ale zawsze. I mój nie wciska i jest cichszy od ryczącej BMW mam V6 i mi tu nie gadaj bo w BeEmie można ogłuchnąć tam jednak wydech troche bardziej sportowy. Może 1,8 jest głośniejszy od 2.0V6
Je nie neguje tego że jest ciszej mi się po prostu bardzo spodobalo stwierdzenie o tych szybach i dla tego się śmieję
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 10:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 11:41
Dziadek napisał/a:
Rowan,przyjacielu,znowu liczę na Twoją cierpliwość!
Narazie jestem jeszcze cierpliwy.
napek napisał/a:
jak odłączyć mam przepływke szukam na forum i nic moze poprostu nie wiem gdzie to jest?:P wystarczy odpiąc jakąs kostke?
Zdejmujesz osłonę wierzchnią, 3 śruby. Potem imbusami odkręcasz pokrywę filtra powietrza, obok niego po lewej stronie będziesz miał wtyczkę, odepnij ją i poskładaj wszystko do kupy i się przejedź. Aha możesz przy okazji filtr powietrza wymienić, jeśli tego nie robiłeś wcześniej.
dzieki Rowan, wyczytałem gdzies w jednym poście ze jest gdzies kolo filrta powietrza.Filtr wymieniłem ale wtyki od przepływki nie widzialem ale dzis dobrze przypatrzylem sie i jednak jest wiec znowu musze rozebrac jak znajde chwile czasu.Filterek mam nowy ma tydzien czasu.osiągi sie nie zmieniły filterek był troche zakurzony ale żadnej wilgoci ani oleju czy śmieci w nim nie było wiec myśle ze nie jest źle. zmierze osiągi i test przepływki i dam znac.pozdro
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sro Kwi 22, 2009 17:01
Cytat:
Filterek mam nowy ma tydzien czasu.osiągi sie nie zmieniły filterek był troche zakurzony ale żadnej wilgoci ani oleju czy śmieci w nim nie było wiec myśle ze nie jest źle. zmierze osiągi i test przepływki i dam znac.pozdro
No w R75 CDT warto dość często wymieniać filtr powietrza.
A tak BTW, to z którego Olsztyna jesteś?
z olsztyna w warmińsko-mazurskim jestem dokładnie z górowa iławeckiego ale tu pracuje i mieszkam w tygodniu:)chetnie bym sie spotkał z r75 i porównał autka i podeskutował o nich ale zazwyczaj w takich poważnych autach widze dziadka po 60:)
[ Dodano: Wto Kwi 28, 2009 17:16 ]
no i jednak wszystko okazało sie prawidłowo.Porównałem z autkiem kolegi i wszystko bylo tak samo:)czyli te autka to nie RAKIETY ale limuzyny:)hehe dzieki wszytskim za pomoc i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum