Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 13:03 [R200 1.4 16V '99] Kłopoty z obrotami przy odpalaniu
Witam, mam problem z moim roverzyskiem, rano przy odpalaniu musze trzymać noge na gazie tak na 2000 obrotów przez około 2 minuty, gdybym tego nie robił auto by zgasło, słychac też spalanie mieszanki gdzieś w tłumiku z przodu auta własnie przy porannym odpalaniu.Wymieniłem silnik krokowy, uszczelkę przy kolektorze dolotowym, kopułke i palec, przewody i swiece i nadal nic.Poza tym jak juz sie nagrzeje to obroty falują miedzy 900 a 1100.na komputerze nic nie wyszło , żadnych błędów.Nie mam juz siły, zwłaszcza rano.Tak jakby ssanie sie nie włączało.Moze ktos z was ma jakies sugestie i pomysły co z tym fantem zrobić? Z góry dzięki za podpowiedzi.pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 13:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam, czujnika temperatury nie sprawdzałem, bedę musiał to zrobić.A jesli chodzi o podciągnięcie linki od gazu to zły pomysł, nie chcę zeby mi silnik pracował non stop na takich wysokich obrotach...
Witam, czujnika temperatury nie sprawdzałem, bedę musiał to zrobić.A jesli chodzi o podciągnięcie linki od gazu to zły pomysł, nie chcę zeby mi silnik pracował non stop na takich wysokich obrotach...
Jak podciągnąłem linkę to na ssaniu obroty utrzymują się na 1400-1500 a przy normalnej pracy 900 obr.
A nie kręciłeś magiczną śrubką przy przepustnicy?? Musi być odpowiednio ustawiona żeby czujnik wiedział kiedy jest w pozycji "zero" i żeby obroty nie świrowały
Ja mam taki problem po dłuzszej trasie powyzej 200 Km , auto postoi i odrazu gasnie po odpaleniu , w moim przypadku pomogło odkrecenie korka od wlewu paliwa:)
Musisz podpiąć miernik do styków czujnika położenia przepustnicy (chyba styk pierwszy i ostatni) i kręcąc tą śrubką ustaw rezystancję TPS przy zamkniętej przepustnicy 595 ohm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum