wydaje mi się, że takie same jak by zatkał słynnym ziemniakiem czyli samochód by gasł, lub nie chciał odpalić nawet, bo spaliny by się nie wydostawały. Po za tym czemu twierdzisz, że mógł się zapchać? Raczej to chyba mało prawdopodobnie, chyba, że coś z katalizatorem jest nie tak.
E, nawet ziemniakiem nie da rady, kiedyś sprawdziłem to na moim Polonezie, gdy jeszcze wydech był zupełnie szczelny i nawet nie syczał. Wkopałem ziemniaka w rurę nogą, mocno, odpaliłem silnik, zakręcił i poszedł od razu (układ paliwowy jeszcze działał) a za parę chwil łupnęło z tyłu i ziemniak rozchlapciał się o ziemię (w Poldkach wydech końcowy skierowany jest do dołu) dość efektownie. Katalizator po dziś dzień, drożny jak fabryka przewiduje.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
E, nawet ziemniakiem nie da rady, kiedyś sprawdziłem to na moim Polonezie, gdy jeszcze wydech był zupełnie szczelny i nawet nie syczał. Wkopałem ziemniaka w rurę nogą, mocno, odpaliłem silnik, zakręcił i poszedł od razu (układ paliwowy jeszcze działał) a za parę chwil łupnęło z tyłu i ziemniak rozchlapciał się o ziemię (w Poldkach wydech końcowy skierowany jest do dołu) dość efektownie. Katalizator po dziś dzień, drożny jak fabryka przewiduje.
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 07:06
se7en86, koledze chodzi może o silne zanieczyszczenie całego wydechu,częściowe zaślepienie, a wtedy silnik może się przegrzewać,nie osiągać znamionowej prędkości i tracić moc.
se7en86, koledze chodzi może o silne zanieczyszczenie całego wydechu,częściowe zaślepienie, a wtedy silnik może się przegrzewać,nie osiągać znamionowej prędkości i tracić moc.
No może też chodzić, ale nie napisał dokładnie Ale jeżeli układ jest już aż tak zrujnowany, to chyba najlepiej zmienić go na nowy. Aż tak drogo to nie wychodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum