Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 20:59 [R416] Padł silnik. Olej na świecach.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam wracając dzisiaj z uczelnie moj roverek padł. Moze zacznę od początku juz wczoraj chodził dziwnie dławił się jak by brakowało mu paliwa. No ale musiałem jechać na uczelnie caly dzien chodził ciulowo . Dławił sie, telepało autem itp . Wiec wracam z uczelni juz mam skręcać w moja ulice a wogóle auto przestało reagować na gaz. Puszczam go na luz i zgasł. Dojechałem jakos na stacje LPG podnoszę maskę i niby wszystko ok. No to kręcę świece a w kanał od ich posadowienia mnóstwo oleju, przepuszczam ze spod pokrywy zaworów. Teraz mam pytanie do Was , czy możliwe jest aby ten olej zgasił samochód Dodam ze 3 świece leciutko sie wykręciły. A może stawiacie na cos innego Auto w tej chwili stoi na ul. Fieldorfa w wawie czy ktos mi może polecić jakiegoś dobrego mechanika ktory zdiagnozuje usterkę . Jutro spróbuje go odpalić bo padl mi akumulator dzisiaj. Pozdrawiam i prosze o szybką odpowiedz i pomoc, długi weekend za pasem a ja nie mam Auta pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Cze 24, 2011 19:07, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 20:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy ktos ma jeszcze jakis pomysl pozdrawiam mam chyba zle dla mnie wisci otóż udalo mi sie go dzisiaj odpalic ale nie dal rady przyjechac nawet 100 metrow jak wykrecam swice sa one w oleju. Przepuszczam ze uszczelka tylko nie wiem czy to mozliwe by dolej dostawal sie do tuleji jakos. Niech wypowie sie ktos kto sie zna pozdrawiam jezeli moje podejzenia okaza sie słuszne szukam nowego silnika i sprzedaje auto ppozdro
Jeśli dostaje się olej do studzienek świec, to znaczy, że nieszczelna jest uszczelka przykrywająca głowicę (w zasadzie górną skrzynkę wałków rozrządu).
Odkręć ten górny dekiel silnika i sprawdź, czy ta uszczelka (pojedyncza czarna blacha) gdzieś nie jest uszkodzona albo czy się toto nie rozkręciło z racji wieku, itd..
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
czesc klozub Ja tez jestem z goclawa i wiesz co moge ci poradzić dobrych mechanikow tylko ze jak sam pewnie wiesz to sporo kosztuje jesli chodzi o naprawe w Wawie na stronie roverki.pl masz warsztaty jeden z nich jest na ulicy minskiej tam by ci to na bank zrobili ja tez sie wybieram ze swoim roverkiem do nich
Przy realu na ostrobramskiej masz servis Rovera ASO bylem tam kilka razy pytac sie o rozne usterki i oni sa wstanie naprawic wszystko tylko za niezle sumy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum