Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 2002
Witam klubowiczów! Od niedawna jestem posiadaczem Rovera 45 1.6 w benzynie i mam z nim mały problem: nie mogę wyłączyć ogrzewania. Ktoś mi może opisać gdzie i co dłubnąć. Nie chciałbym rozgrzebać czegoś nie potrzebnego. Jakieś informacje możecie podesłać tak że na e-maila: tgradon@op.pl. Wielkie dzięk
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Cze 24, 2011 19:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 19:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pewnie spadła Ci jakaś linka odpowiedzialna za otwieranie/zamykanie dopływu do nagrzewnicy.Tymczasowo możesz to załatwić w ten sposób że odszukasz na ścianie grodziowej w komorze silnika dwa węze które lecą do nagrzewnicy.Na jednym z nich jest taki zawór który można ręką przekręcic i tam wyłączysz dopływ(do tego zaworu leci z kabiny linka).najlepiej będzie jak ktoś będzie w kabinie kręcił pokrętłem temp a Ty wtedy wymacasz gdzie się rusza w komorze na ścianie.
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 20:05
Sprawdz zawor nagrzewnicy miedzy silnikiem a sciana grodziowa czy chodzi w czasie krecenia pokretlem cieple-zimne (moze linka sie suwa lub sie zatarl).
Jesli linka nie chodzi to bedziesz musial luknac od tylu na panel sterowania nawiewem.
Ostatnio zmieniony przez Lechos Pon Kwi 27, 2009 20:11, w całości zmieniany 2 razy
[ Dodano: Pon Kwi 27, 2009 21:11 ]
a jak to nie pomoże to rozkręcasz konsole środkową i sprawdzasz czy ci plastik mocujący pancerz nie pękł http://www.roverki.pl/article.php?sid=458
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum