Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 17:42 Studia - porady i uwagi ;)
Jako, że oprócz mnie jest jeszcze paru tegorocznych maturzystów na forum zdecydowałem się założyć wątek o tym co dalej
Ja chciałbym studiować logistykę, a oprócz tego będę składał papiery najprawdopodobniej jeszcze na gospodarkę przestrzenną i administrację.
Co sądzicie o tych studiach? Szczególnie o logistyce
Jestem bardzo mocno przekonany, co do słuszności swojego wyboru, ale chętnie posłucham waszych opinii
Chciałbym zrobić licencjat w Białymstoku na tutejszej Politechnice, a potem wyjechać i zrobić magisterkę.
A co reszta maturzystów planuje robić potem?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 17:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powiem Ci tak ja studia zaczynałem 3 lata temu, więc jestem troche w temacie
Nie pytaj ludzi co sądzą bo każdy idzie na to na co chce iść i dla mnie te kierunki które napisaleś są poprostu nudne itp itd Popytaj ludzi którzy już tam studiują jak im się podoba, czy dużo się pije i tak dalej Licencjat na Polibudzie ? Jaki to kierunek ?
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Z tego co wiem Karol (Camaro17) jest na Logistyce na Wydziale Mechanicznym na naszej Wrocławskiej Pojebudzie A z racji tego że już kończy to jest na bieząco w temacie więc popytaj jego
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
ja chciałbym studiować na rzeszowskiej politechnice wydział lotnictwa a konkretnie budowa maszyn - silniki rakietowe jeśli nie to inżynieria środowiska, czyli cała sieć podziemna miast, popularnie zwane grzebaniem w kupie
Logistyka wydaje mi się bardzo ciekawym kierunkiem, jeśłi masz do tego predyspozycje czyli potrafisz pracować w grupie, kierować zespołem ludzi i masz bystry umysł to powinno być super
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Hmm.. ciekawe, dlaczego nikt nie ma ochoty studiować historii... Przecież to taki fajny kierunek
Kiedyś miałem duży zapał do historii
Nawet specjalnie poszedłem do klasy humanistycznej do liceum, lecz miałem tak beznadziejnego historyka, że oprócz polskiego zaczęła mi również historia przeszkadzać i się szybko przeniosłem na profil społeczny i jestem b. zadowolony
ta sama sytuacja co u Krzyśka niestety lubiłem historię i nigdy z nią nie miałem problemów, jednak przez 3 lata liceum toczyłem walkę....żeby nie zapaść w sen zimowy na lekcji nuda nuda nuda!!! niestety obrzydła mi strasznie historia przez to:/
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Ha,ha,ha.............. jak napisał kzrr melduję się. Jak ktos ma pytanie co do LOGISTYKI na PWr wydziału Mechanicznego to bardzo proszę, służę uprzejmością i radą co i jak. Z racji że już finiszuję to jestem w temacie.
Oo to może do Wrocławia wpadnę zrobić magisterkę za 3 lata
Zastanawiam się między Wa-wą, Poznaniem i Wrocławiem...
W Wa-wie mam siostrę, ale nie będę przecież siedział im na głowie 2 lata... A jeszcze bardzo prawdopodobne, że za 3 lata już będę wujkiem, więc już w ogóle raczej odpada...
Poza tym Wa-wa dla mnie jest za duża
We Wrocławiu Polibuda raczej dobry poziom trzyma, więc skłaniam się w kierunku Wrocławia, choć mam jeszcze 3 lata... a nóż widelec otworzą logistykę II stopnia w Białym
a ja sie pozale ze moja swietna politechnika szczecinska polączyla sie z akademia rolnicza i teraz jestesmy ZUT-em (zachodniopomorski uniwersytet technologiczny) popularnie zwanym ziutkiem:/
ehh...chcial byc Pan Patryk inzynierem budownictwa, no to teraz ma inzyniera skonczy na zime 2010 na ziutku a nie polibudzie.
Krzysi3k5, Ja tez podobnie mysle jak Ty by magisterke robic gdzie indziej, myslalem nad Wroclawiem, pokazal bym im co to znaczy chlopak z pomorza:D ale troche daleko i chyba wybiore Poznan albo Gdansk. 300km do domu zrobie w 4-5h:D
PS W moim regionie logistyka jest taka sobie. A na moim ziutku nawet chyba nie ma takiego kierunku...chyba ze sie myle...
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 09:48
camaro17, jaki dokładnie jest kierunek z logistyką na mechanicznym? mówisz o ZIP'ie o specjalizacji logistyka?
ja kończyłem też wydział mechaniczny, kierunek to transport zresztą powiązany z logistyką.
Ostatnio zmieniony przez pietro Sro Kwi 29, 2009 10:30, w całości zmieniany 1 raz
Kzrr, chemiczny moze i tak, Inzynierii Chemicznej i Procesowej Warszawska ma najlepszy - tam studiuje . Z reszta i tak kazdy bedzie stawial na swoje . Ja polecam przyszlym studentom IChiP - dla mnie ciekawy, duzo nauki, ale wbrew pozorom nie chemii (tej prawie nas nie ucza) tylko przedmiotow zwiazanych z projektowaniem instalacji przetworstwa przemyslowego.
Nie koniecznie kazdy bedzie stawiał na swoje bo kiedyś czytałem ranking Też jestem na chemicznym tylko na kierunku związanym bezpośrednio z chemią. U nas na inzynierii tez wlasnie wiekszośc opiera się o projektowanie Poza tym na Pwr tez gdzieś kiedys czytalem ze mamy najtrudniejszy wydzial - WEMIF (wydział elektroniki mikrosystemów i fotoniki)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum