Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 21:48 Prędkość wasza uzyskana Roverkiem
Piszcie w tym temacie jaka prędkością jechaliscie po:
autostradzie,miescie, trasa szybkiego ruchu.
Nie ma co sie wstydzic tych prędkości przecie nikt za to nie bedzie bic
Na serio I to o dziwo na zimówkach, bo na letnich oponach i oryginalnych alusach szedł tylko koło 170 km/h, na nowych alusach jeszcze nie sprawdzałem
Generalnie to silnik przeraźliwie wyje, powietrze huczy - zbyt przyjemne to nie jest, ale samochód drogi się świetnie trzyma Jak jechałem Fordem Fusion ostatnio koło 150 km/h to już trochę dziwnie było... Bujało budę
Ostatnio zmieniony przez Krzysi3k Wto Kwi 28, 2009 22:04, w całości zmieniany 1 raz
Na autostradzie:
Jeszcze nie testowano ile pojdzie na autostradzie
Po miescie:
80 Km/h
Po trasie szybkiego ruchu:
140 Km/h
Wchodzil dzis moj Rover w zakrety: 100KM/h
Nigdy nie zdarzyło Ci się jechać szybciej po mieście?
Ja tam piratem drogowym nie jestem i te 160 km/h w mieście to było nocą na pustej drodze, ale czasem zdarza mi się sporo przekraczać jak warunki pozwalają i czas goni
Nigdy nie zdarzyło Ci się jechać szybciej po mieście?
Ja tam piratem drogowym nie jestem i te 160 km/h w mieście to było nocą na pustej drodze, ale czasem zdarza mi się sporo przekraczać jak warunki pozwalają i czas goni
A te predkości były dzisiaj wieczorkiem na pustej drodze przy Testowaniu Roverka
swego czasu ZR160 w drodze powrotnej do Wawy trasą poznańską - 220km/h, czułem, że jeszcze mógł, ale braciak na przycinaku dawał mi znać, żebym zwolnił
golforoverem - 210km/h (i dalej nie chciał) na autostradzie niemieckiej na długiej prostej)
a ostatnio wracając z Częstochowy też na trasie "doszedł" nawet do 220km/h (lekka pochylnia, ale i tak dłuuuugii odcinek prostej)
wszystkie prędkości licznikowe - muszę kiedyś odpalić mierniczek w telefonie z GPS i zobaczyć jaka jest real, ale z tego co wiem to przekłamuje jakieś 10km/h
_________________ moja historia motoryzacji: - Fiat Cinquecento; 700; - Fiat Punto 1.2 8V; - Fiat Bravo 1.2
16V; - MG ZR 160; - Golf V 2.0TDI; - Golf VI GTD
Peugeot 405 mi16 230km/h Vmax i miasto i trasa. Trasy rozne byly, miasto Prymasa Tysiaclecia, a dalej sie nazywa chyba torunska.
Rover 620i 200km/h trasa do Garwolina z Warszawy za kierownica moj kolega, ja nie bylem tak odwazny i pojechalem 180km/h, 190km/h Modlinska (kiepsko sie hamowalo)
Citroen Saxo 1.1 175km/h Vmax trasa na Wyszkow i miasto 3 rano trasa z Wilenskiego do Marek, 150km/h droga piaskowa po lesie w Okolicach Minska Mazowieckiego, a dokladnie wies Rakowiec
Fiat Seicento 1.1 VAN 140km/h trasa do Garwolina z Warszawy, 140km/h po Jagiellonskiej na wysokosci zerania kontrola z radaru zdjela, na radarze 139km/h, Wislostrada 165km/h
Rekord jakim nie nalezy sie chwalic to 140km/h Golfem II po Rozanej (mala jednokierunkowa uliczka na mokotowie)
Citroen BX 1.6 160km/h Modlinska
Peugeot 405 SRI podlubany 170km/h na malym odcinku ul. Augustowka
BMW 325ix automat 190km/h Zwirki i Wigury
Kia Ceed 1.4 niecale 180km/h Vmax trasa Torunska na wysokosci M1
Peugeot Boxer z kontenerem 150km/h autostrada z Oslo do Drammenn w Norwegii (uszkodzone cos bylo w silniku, bo turbina swiszczala nieziemsko i malo mocy mial)
Ogolnie duzo tego bylo, ale teraz 24 punkty na koncie sa, wiec trzeba sie pilnowac, a poza tym jest dla kogo zyc i nie ma sie juz 18 lat
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum