Wysłany: Pon Maj 04, 2009 17:07 [Freelander] Kontrolka tc
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
witam, problem mojego autka jest to, że podczas skrętu /wyjazdu z parkingu czy z posesji/ i jazdy na pierwszym biegu słychać rzęzienie chyba ze skrzyni biegów i zapala się kontrolka tc . po przejechaniu 2-5 metrów wszystko znika i jest po problemie. auto jest z X.2000r /starszy model/. czy to coś poważnego i co mogę zrobić, jeżdżę nim od marca
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 00:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 17:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
żadne drgania na drążek zmiany biegów nie są przenoszone. ostatnio po obu stronach wymieniłem łączniki stabilizatora. może przez przypadek jednak ruszyłem czujnikiem abs. jutro sprawdzę
[ Dodano: Sro Maj 06, 2009 19:08 ]
czujniki abs są w porządku,
spróbowałem skręcić kierownicę nie na maksa, zostawiłem jeszcze pół obrotu i w ten sposób wyjechałem z parkingu. kontrolka tc nie zapaliła się i nie było żadnych odgłosów z pod silnika.
jednak ze skrętem do oporu, tc i odgłosy się pojawiają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum