Wysłany: Czw Maj 07, 2009 19:20 [R420] Jak wymienić pasek rozrządu?
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
mija drugi rok od kiedy posiadam Roverka 400 2,0SDi przyszedł czas na wymianę rozrządu, czy ktoś posiada polską instrukcję wymiany paska i pozostałych elementów. Kiedyś coś takiego widziałem, może z jakiegoś Civic'a będzie pasować, ale nie mam pewności czy tam były te same silniki co w Roverze
Ostatnio zmieniony przez Adrian Pią Cze 24, 2011 20:53, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 19:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://video.google.pl/vi...60863&q=cambelt
W dieslu będzie podobnie.
To nie jest w cale podobnie co do Diesla wlanie ze całkiem inaczej sie blokuję rozrząd itd. Gdzieś to na forum bylo kiedyś od 620 chyba jak wymienić z zdjęciami opis. Na na stronie technicznej nie ma
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomógł: 7 razy Dołączył: 11 Mar 2009 Posty: 121 Skąd: Gliwice
Wysłany: Czw Maj 07, 2009 20:36
W dieslu R45 dla kolegi, pracownika ASO największym problemem było znaleść blokadę silnika, przestudiował RAVE i udało się, rozrząd mam wymieniony.
Blokady szukaj od strony kabiny przy jakimś czujniku, nie jestem teraz przy swoim kompie to nie podam bliższych informacji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum