Wysłany: Nie Maj 10, 2009 00:44 [R414, 97] Klimatyzacja i dziwne obroty silnika
Witam.
Mam problem z klimatyzacją, otóż przy załączonej klimatyzacji obroty silnika zachowują się co najmniej dziwnie, po wciśnięciu sprzęgła obroty spadają powoli zatrzymują się na stałym poziomie w granicach 1500-1700 obrotów po czym ponownie powolnie opadają, raz miałem sytuację która nie powtórzyła się ani razu, a było to około 2 miesięcy temu, obroty nie opadały w ogóle dojeźdzając do świateł po wciśnięciu sprzęgła obroty skakały do 2 tys, po wyłączeniu klimy problem zanika natychmiast.
Dziękuję za wszelkie porady.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 00:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
moim zdaniem klima to tylko zbieg okolicznosci,a zachowanie twojego silnika jest typowe prz zasyfiałej plastikowej przepustnicy poczysc ja troszke i napisz o efektach
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 17:42 Re: [R414, 97] Klimatyzacja i dziwne obroty silnika
Podepnę się pod wątek.
Włączając klimatyzację włącza się wiatrak od chłodnicy silnika, a wiatrak od chłodnicy klimatyzacji stoi, to raczej nie jest normalne. Jak włączyć wiatrak klimatyzacji?
trzeba sprawdzić czemu nie działa
gdyby był silniczek spalony, to ten od chłodnicy by się też nie załączył, ale sprawdzić nie zaszkodzi,
może też być uszkodzona bateria przekaźników (czarna puszka wielkości paczki papierosów zaraz za akumulatorem) albo jakiś kabelek, albo po prostu coś blokuje śmigiełko
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie, to napewno nie jest zbieg okoliczności, problem wystepuje tylko i wylacznie przy wlaczonej klimatyzacji, gdy obroty zachowuja sie nie typowo, wylaczam klime i po chwili wracaja do normalnego poziomu, to musi byc cos z klimatyzacja.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum