Na angielskim forum Rovera, dostałem odpowiedź, że istnieje możliwość zaprogramowania sobie pilota we własnym domu, używając urządzenia z ponizszego linka:
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 14:04
Czytałem kiedyś o czymś bardzo podobnym (i chyba nawet pisałem tutaj). Tylko tamto urządzenie pozwalało doprogramować bodajże 3 piloty i robiło się bezużyteczne. Firma przyjmowała je tal samo zwrotnie (kaucja).
Chłopaki, nie sprzeczać się. Piątek jest, więc spokojnie
A wracając do merytorycznej części wątka... czy ktoś, kto bardziej się orientuje w tematyce programowania pilotów mógłby zabrać głos? Chyba, że zostanę królikiem doświadczalnym i sprawdzę na sobie skuteczność powyższego wynalazku!
Pozdrawiam!
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 21:39
Mnie się wydaje, czytając ich stronę, że ten specyfik będzie działał tylko do jednego auta... no bo po co im VIN , skoro przeszłość serwisowa w Polsce już dawno minęła...
Od poprawiania błędów jest administracja forum to po pierwsze ... po drugie ... osoby, które nie czują się najmocniej w ortografii zachęcam do korzystania z przycisku "Pisownia" obok "Wyslij" .....
Co do samego urządzenia .... wolałbym tak se zaplanować wycieczki/wyjazdy/weekendy, żeby po prostu zajechać na któryś ze znanych Testbooków/miejsc programowania przy okazji zaprogramować piloty i od razu też zczytać kod immo oraz sprawdzić błędy kompa itp.
_________________ Pozdrawiam - Brt
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 22:45
Będę złośliwy :
Brt napisał/a:
Od poprawiania błędów jest administracja forum to po pierwsze
Brt napisał/a:
wolałbym tak se zaplanować wycieczki
Brt napisał/a:
osoby, które nie czują się najmocniej w ortografii
Brt napisał/a:
zachęcam do korzystania z przycisku "Pisownia" obok "Wyslij" .....
Brt napisał/a:
zajechać na któryś ze znanych Testbooków/miejsc programowania przy okazji zaprogramować piloty i od razu też zczytać kod immo oraz sprawdzić błędy kompa itp.
No właśnie, ale po co..., skoro może jednak można mieć własnego mini Testbooka w domu...., no chyba tylko po to, żeby nabijać komuś kasę.
se było celowe i nie jest to ort, tylko potoczna forma słowa "siebie' używana głównie w języku mówionym ... Wyslij to literówka a i mam nadzieję, że widzisz różnicę między "błedem" a "błendem"
Co do urządzonka ..... napisałem o swoim zdaniu .... to nie jest testbook .... zasadnicza różnica nie zczytasz kodu, nie masz pewności, że zadziała a i tak komuś nabijesz kasę .... tylko komuś innemu ....
_________________ Pozdrawiam - Brt
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 08:34
Brt, mam nadzieję, że nie odczytałeś tego osobiście, taki żarcik był.
Brt napisał/a:
i mam nadzieję, że widzisz różnicę między "błedem" a "błendem"
Masz dobrą nadzieję
Brt napisał/a:
zasadnicza różnica nie zczytasz kodu, nie masz pewności, że zadziała a i tak komuś nabijesz kasę .... tylko komuś innemu ....
O Tym nie pomyślałem, ale może ktoś kiedyś wymyśli coś takiego, co było by w stanie odczytać kod immo, jednocześnie mieszcząc się w kieszonce
Z tym programerem to jakas sciema.Oni tam napisali ze mozesz nim zaprogramowac tylko jednego pilota ktorego dolaczaja do tego programera.Jesli chcesz wiecej pilotow to musisz zamowic extra co oznacza pewnie nastepne 100 funtow z przesylka.I po przeliczeniu kosztow okazuje sie ze taniej do specjalistycznego warsztatu gdzies kolo domu I jeszcze jedno ,orginalnego pilota mozesz juz wyrzucic do kosza bo nie bedzie dzialal.
[ Dodano: Pon Maj 11, 2009 23:36 ]
Czyli stoimy w miejscu kupilismy programer mamy nowy kod nadal jednego pilota w reku i stowe(funtow) mniej w kieszeni
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
Pracuję jako elektryk samochodowy i zdarza mi się czasem bawić w takie rzeczy, Z doświadczenia wiem, że najtaniej, najłatwiej i najlepiej zamontować uniwersalne sterowanie z pilota za kilkadziesiąt zł, w zestawie 2piloty.
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 05:53
badek napisał/a:
Z tym programerem to jakas sciema.Oni tam napisali ze mozesz nim zaprogramowac tylko jednego pilota ktorego dolaczaja do tego programera.Jesli chcesz wiecej pilotow to musisz zamowic extra co oznacza pewnie nastepne 100 funtow z przesylka.I po przeliczeniu kosztow okazuje sie ze taniej do specjalistycznego warsztatu gdzies kolo domu I jeszcze jedno ,orginalnego pilota mozesz juz wyrzucic do kosza bo nie bedzie dzialal.
[ Dodano: Pon Maj 11, 2009 23:36 ]
Czyli stoimy w miejscu kupilismy programer mamy nowy kod nadal jednego pilota w reku i stowe(funtow) mniej w kieszeni
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 17:01
Tomek1212 napisał/a:
Pracuję jako elektryk samochodowy i zdarza mi się czasem bawić w takie rzeczy, Z doświadczenia wiem, że najtaniej, najłatwiej i najlepiej zamontować uniwersalne sterowanie z pilota za kilkadziesiąt zł, w zestawie 2piloty.
to chyba malo pracujesz bo w roverach to nie przejdzie jak ci padnie pilot bo dziala razem z systemem fabrycznego immobilaizera wszystko da sie zrobic tylko czy tanio i najlatwiej? to juz inna sprawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum