Wysłany: Pią Maj 22, 2009 06:51 [R620] Słychać Tarcie
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Szukałem podobnych postów ale nie znalazłem
I pisze odrazu na forum bo strasznie mnie to nie zaniepokoiło
Przy skręcie mocno kołach słychać takie tarcie jak by to koło o nadkole tarło ale sprawdzałem jak miałem skręcone koła czy kolo nie dotyka czegoś i nie widać by dotykało w sumie odrazu zaraz pomyślałem ze to kola są nie takie ze mogą być za szerokie czy coś a dlaczego pomyślałem bo 5 dni temu kupiłem nowe kola u wulkanizatora rozmiar opon to 195/60 R15 ale czytałem na forum ze inni jeżdżą na takich oponkach i nie maja problemu jeszcze pomyślałem ze może być przyczyną brak pierścieni centrujących.
I mam jeszcze jedno pytanie przed wczoraj jechałem polną drogą i zawadziłem spodem o górkę i czy mogło coś się żgać i takie coś może też przez to się dziać proszę o pomoc bo jesli to opony to sie załamię dałem za nie 800zł i nie wiem czy mi zamieni na inne
_________________ Pozdrawiam was Bardzo serdecznie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 21:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 06:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
I mam jeszcze jedno pytanie przed wczoraj jechałem polną drogą i zawadziłem spodem o górkę i czy mogło coś się żgać i takie coś może też przez to się dziać proszę o pomoc bo jesli to opony to sie załamię dałem za nie 800zł i nie wiem czy mi zamieni na inne
Panie kolego może poluzowało sie plastikowe nadkole i w momencie skrętu trze o koło.
_________________ ROVER 420 SDi zmienił właściciela 28.07.2012r.
Mazda 6 sport kombi
W R600 przy klockach są takie małe blaszki, które sygnalizują, że klocek się kończy przez szuranie o tarczę.
Jeśli masz zanieczyszczone zaciski lub nierówno starte klocki, to może zdarzyć się tak, że słychać to właśnie na zakrętach przy normalnej jeździe - nie przy hamowaniu.
Może to być słychać na skręconych kołach, bo wtedy inaczej "odbija" klocki, bo działa na nie siła odśrodkowa.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Tarcie było spowodowane zgięto osłoną rury wydechowej w która znajduje się w okolicach środkowego wydech osłona sprostowana i uchwyty podgięty i wszystko jest ok dziękuje wam wszystkim za pomoc temat zamknięty.
_________________ Pozdrawiam was Bardzo serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum