Wysłany: Sob Maj 23, 2009 19:22 [MG ZR R25 1.4 105KM] Uklad kierowniczy...problem
Witam. Mam takie pytanko, czy komuś z Was roverek sam skreca??? W sensie takim ze zciaga go na jakas strone. Moj MG-ik skreca dosyc mocno w lewo, nie moge na dluzej puscic kierownicy. Kiedys bylo wszystko ok... ladnie odbijala kierownica nic nie zciagalo ale... wyjezdzalem z parkingu i widzialem jak babcia w Nissanie Micra wjezdza na ten parking z "zawrotna" predkoscia i we mnie zaraz przydzwoni...wiec postanowilem uciekac. bylem lewym kolem blisko dosyc wysokiego kraweznika i przydzwonilem w niego dwa razy...okazalo sie ze zgiolem sanki. wiec je wymienilem, mechanik ustawil zbieznosc ale to juz nie bylo to samo, najpierw zcielo mi opone wiec pojecjhalem do takiej niby profesjonalnej wulaknizacji zmienilem kapcie i zrobilem jeszcze raz zbieznosc, teraz chodzi mi o to ze autko dalej delikatnie kreca, opony na szczescie nie tnie. Czy jest jeszcze cos na co moge spojjzec zeby to poprawic? Prosze o porady
_________________ Mały ale wariat
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 19:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wydaje mi się że będziesz musiał go pomierzyć. Miałem ten sam problem i gołym okiem nie mogłem zlokalizować przyczyny dopiero po geometri się okazało że mam przestawione delikatnie koło. Ja wymieniłem zwrotnice, mcphersona i wahacz i teraz moge jechać prosto z zamkniętymi oczami. Także musisz mieć coś tam skrzywione ale co ...
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 15:01
Sprawdź wachacz,u mnie był krzywy i też ściągało ZR-a na bok.Jeśli skrzywiłeś sanki to musiało być mocne uderzenie więc i wachacz musiał nieźle dostać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum