Wysłany: Wto Maj 26, 2009 23:08 Prezentacja POWER POINT : Problem z podkładem muzycznym
Witam,
słuchajcie mam taki problem. Mianowicie jutro do klienta muszę przesłać prezentację w Power Point.
Wszystko cacy , zrobione ale mam problem z podkładem dźwiękowym.
Chciałem , żeby podczas prezentacji leciała muzyka z pliku mp3.
Udało mi się to ustawic i tak owa muzyka leci ale .......
Prezentacja odnosi się do pliku mp3 zapisanego u mnie na kompie. Kiedy przesyłam ją mailem jest wtedy bez pliku muzycznego i nic nie gra. Czy można jakoś w prezentacji zapisac taką mp3 , żeby była jej integralna częscią i żeby wysyłała się razem z całą prezentacją?
Please , pomocy
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Armandoo Wto Maj 26, 2009 23:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 23:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MaRuś już sobie poradziłem... Wyszło super. Wszystko jest w jednym pliku.
PS. Może komuś się to info jak to zrobiłem na przyszłośc przyda.
Używałem POWER POINT 2007
Otwieramy Naszą prezentację.
Klikamy w pierwszy slajd ( jeżeli oczywiście chcemy , żeby muzyka była od początku )
Następnie otwieramy zakładkę ANIMACJA
Potem po prawej stronie mamy DZWIĘK PRZEJŚCIA
Otwieramy to i na liście wybieramy INNY DZWIĘK
Tam znajdujemy naszą pioseneczkę.
Koniecznie musi by w formacie WAV.
Najlepiej ją też wcześniej skompresowac do słabszej jakości bo w innym przypadku prezentacja będzie miała milion mega !
Zaznaczamy naszą pioseneczkę.
Następnie jeżeli chcemy , żeby piosnka grała do końca prezentacji odznaczamy ptaszkiem funkcję W PĘTLI DO NASTĘPNEGO DŻWIĘKU
I to tyle.
Zapisujemy prezentację i cieszymy się muzyczką.
Możemy ją wtedy wysyłac jako jeden plik czyli standardowy ppt lub pps ( jak kto woli )
Osoba , która oglądac będzie naszą prezentację umili sobie czas piękną muzyczką
Wszystko zajmuje chwilę i jest mega proste , że ja na to nie wpadłem wcześniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum