Wysłany: Sro Maj 27, 2009 18:38 [R620] Dziwne stuki układu napędowego.
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam, moj problem polega na tym, że na 3,4 i 5 biegu z przodu wydobywaja sie dziwne stuki, po zdjeciu nogi z gazu stuki ustaja. Wymienilem wszystkie przeguby, skrzynie biegow i sprzeglo mimo tego stuki nie ustaly. Co to moze byc ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 00:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 18:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 21:32
Nie jestem pewien ale mi to wygląda na rozrząd. Kumpel w Peugeocie miał identyczne objawy i okazało się, że pasek się przesunął i zawór stukał o tłok. Mam nadzieję, że się mylę ale mimo wszystko zobacz na rozrząd, być może wymieniałeś niedawno ale może się czasem przesunąć. Pozdrawiam
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pojechałem wczoraj do tokarza, żeby sprawdzić na tokarce czy półosie nie są krzywe. Okazało się, że prawa półoś jest krzywa. Jutro ją wymienię i zobaczę czy to coś zmieni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum