Wysłany: Sro Maj 27, 2009 22:43 [R75] Czy ktoś posiada w R75, fabryczne sensory cofania?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam
Czasami spotykam R75, z fabrycznymi czujnikami cofania i też chciałbym coś takiego założyć. Oryginalne części mogę załatwić i sam montaż też nie sprawi mi problemu. Wydaje mi się że mogę mieć problemy z uruchomieniem tego, bo nie wiem jak to dokładnie działa.
Chciałby taki zestaw założyć do R75 z komputerem pokładowym oraz dużą nawigacją 16/9. Gdzieś wyczytałem że taki fabryczny zestaw współpracuje właśnie z komputerem pokładowym i chyba w czasie działania coś się pojawia na ekranie LCD umieszczonym między zegarami.
Bardzo proszę o krótki opis szczegółów działania. :)
Sprawa wydaje się prosta, chyba... Centralka ma dwa gniazda, do jednego podłącza się sensory a do drugiego idzie jakaś kostka z gdzieś z komputera pokładowago. Nie jestem pewien ale chyba włąśnie taką kostkę mam w bagażniku, więc nic specjalnie nie muszę dorabiać, tylko założyć i...., właśnie, co dalej? Czy to będzie działąło?
Serdecznie pozdrawiam
Krzysztof
R75 1.8 1999
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 19:33, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 22:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 00:49
Cześć.U mnie w samochodzie idzie wiązka przewodów od czujników w zderzaku do centralki która jest w bagażniku i wychodzi drugą kostką głębiej w stronę samochodu.
Na wyświetlaczu nic się nie pojawia tylko podczas załączonego biegu wstecznego w miarę zbliżania się do przeszkody zaczyna piszczeć,najpierw sygnał przerywany a póżniej ciągły.
Jeżeli zestawik masz w dobrej cenie to zakładaj,jak nie zadziała to najwyżej pojedziesz na komputer .Pozdrawiam.
Miłego użytkowania Rover-ków tudzież Mg-ków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum