Wysłany: Wto Maj 26, 2009 17:29 [R620] Identyfikacja kodów diagnostycznych
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Zacznę może od tego, że cały czas świeci się kontrolka "Check Engine"
Zmostkowałem złącze diagnostyczne i teraz po kolei:
1. Żarówka "Check Engine" świeci przez 2 sec. jednym błyskiem, następnie pauza i znów dwusekundowy błysk. Tak jest w kółko przez 5 minut patrzyłem . Czy z tego wynika, że coś nie tak z sondą lambda ? Oraz czy to normalne, że w przypadku jej uszkodzenia może świecić się stale "Check Engine"?
2. Żarówka ABS podaje mi kod 48 (4 długie mrugnięcia i 8 szybkich). Co to za błąd konkretnie. Dodam jeszcze, że ABS niestety nie działa podczas hamowania.
3. Żarówka SRS murga non stop bardzo szybko, co sekunda, a może nawet szybciej. Czy tak powinno być?
Z góry dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi
Autko to oczywiście Rover 620 Si Benzyna 1996 rok, jeżeli coś pominąłem to na pewno dopiszę
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Lut 02, 2011 00:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 17:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeżeli chodzi o kontrolke check engine, to okazalo sie ze jest to kod 10, czyli czujnik temperatury powietrza dolotowego IAT. Wymienilem, zrobilem resicik i teraz podczas samodiagnostyki check engine swieci sie nieprzerwanie. Czy to oznacza ze wszystko jest ok czy moze cos mu jeszcze dolega ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum