Wysłany: Pią Maj 29, 2009 14:45 [R25 1.4 16v] Jakie są oznaczenia silników 1.4 ?
Witam serdecznie wszystkich roverkowiczów! Mam takie pytanko, jakie są oznaczenia (symbole) silników: 1.4 8v (75KM), 1.4 16v (103KM) i 1.4 16v (84KM) w Roverze 25 ? Wiem że ten 103KM to legendarna seria K, ale czy ten "zdławiony" 84KM to też seria K ? Słyszałem, że jest to ten sam silnik, tylko ograniczony mniejszą przepustnicą, czy to prawda? Bardzo proszę o pomoc! Pozdrawiam!!!!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 14:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyli dobrze słyszałem A co do tego nr. silnika, to sprawa jest taka: mam R25 1.4 16v i według VIN-u jest to wersja 84KM, ale jednak od 0 do 100 rozpędza się w niecałe 11 sek. więc troche nie chce mi się wierzyć. Chcę ustalić czy to ktoś se wymienił przepustnicę, czy może cały silnik Warto wiedzieć takie rzeczy. Jakieś pomysły gdzie mam poszperać żeby znaleźć symbolikę tych silników? Z góry dzięki za pomoc!!
zdejmij wlot powietrza z przepustnicy i zobacz, czy się otwiera do 90stopni. Jeśli tak, to masz 103KM.
numer silnika to 14k4Fitd. bez względu na przepustnicę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum