Wysłany: Sob Maj 30, 2009 10:08 [Rover 25 1.4 16V] Wymiana alarmu (pilota)
Witam wszystkich. Mam pewien problem związany z alarmem. Przy zakupie samochodu otrzymałem 1 pilot, który jest dość zniszczony i nie wiem ile jeszcze pociągnie. W związku z tym czy można wymienić centralkę z pilotem? Są różne np na Allegro i teraz nie wiem czy jest możliwość podmiany czy musi być oryginał np z innego Rovera.
Jakieś propozycje sugestie itp?
Pozdrawiam!
_________________ Świerzak
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 10:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie ma potrzeby wymienić centralki. Wystarczy dorobić pilot. Może to być używany, może to być nowy, a może to być zestaw naprawczy.
Po zakupie trzeba zaprogramować pilot albo w Poznaniu, albo w Nowym Mieście nad Wartą. Zestaw naprawczy znajdziesz TUTAJ
Te 2 miejsca są chyba najbliżej Konina.
[ Dodano: Sob Maj 30, 2009 12:22 ]
a w Wawie też możesz dorobić
Mój pilot był również bardzo zniszczony - guziki były jakby wygryzione. Kupiłam zestaw naprawczy, ale to niewiele dało, bo w środku pilot był po prostu w rozsypce. Guziki odpadły od płytki i pilot nie działał. MrFrog, jeśli nie masz kodu do immo to radzę Ci bez drugiego działającego pilota nie ruszaj tego pierwszego. Bo jeśli Twój pilot będzie w taki stanie jak mój to będziesz miał problem z uruchomieniem auta. Link do aukcji który podał Ci azer to aukcja tego człowieka: PHJowi
Aha. A zmiana centralki? Są na Allegro centralki z kluczykiem "scyzoryk" Kluczyk tez mam troszkę zjechany
Kolejna sprawa dotycząca kluczyka. Otóż zamek w drzwiach kierowcy jest zepsuty. Nie ma możliwości otworzenia drzwi kluczykiem. Gdzie znajdę wkładkę do drzwi?
Zatem jak to jest z tym alarmem. Gnizada w tych centralkach nie są znormalizowane? Nie da się tak poprostu zamienić centralki? Na Allegro oferowane centralki mają dość rozbudowane funkcje. Chodzi o ich kompatybilność. Aha centralka jest jedna? Czy np jest oddzielny element odpowiadający za odebranie sygnału z pilota. I gdzie go szukać? To jest ten element pod tylnią kanapą?
PS. Ponawiam pytanie o zamek w drzwiach. Gdzie kupic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum