Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 13:14 [R214Si'97] Zwarcie, dym w kabinie
Witam.
Mam problem tego typu ..
Włączyłem ogrzewanie tylnej szyby, wszystko niby działało (szyba grzała).
Po pewnym czasie poczułem w kabinie zapach, że coś się grzeje lub topi, ale jechałem dalej myślałem że może coś z zewnątrz. Jednak nie, po jakimś czasie zobaczyłem dym
wydobywający się koło kierownicy. Przypuszczam, że pewnie z pudełka bezpieczników albo jakieś przwody. Nie sprawdzałem jeszcze skrzynki bezpieczników z braku czasu ..
Na pewno zwarcie występuje po załączeniu grzania tylnej szyby.
Wiązka tylnej klapy sprawdzana, wszystko zaizolowane. Gdzie mogę w takim razie szukać zwarcia ? Jak sprawdzić ewentualnie wiązki ? Póki co ogrzewanie jest zbędne ale w zimie nie wyobrażam sobie egzystowania bez tego ..
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 13:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odłącz tylną wiązkę na tylim nadkolu i sprawdź czy masz jeszcze zwarcie. Ograniczy to zakres poszukiwań. Później na przednim nadkolu odłącz wiązkę tylną, sprawdź czy przewód już nie przetopił się do innych przewodów. Wtedy tylko demontaż całej wiązki i naprawa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum