Bardzo dziękuję za konkretne odpowiedzi.
Gdzieś czytałem /i właśnie nie pamiętam gdzie/, że to klekotanie nie jest niczym szczególnie "groźnym" dla silnika i reguluje się to co jakiś czas proszę ew. coś o tym dopisać.
Wielkie dzięki.
Pozdrawiam
Słuchajcie taki jestem "podjarany" moim Roverkiem, że jak pojadę do Mariusza z Zielonek pod Warszawą i jeszcze on powie co nie co na temat auta /do tej pory wszyscy wypowiadają się w samych superlatywach/, to jadę i stawiam flachę tym od których kupiłem!
Naprawdę samochód jest w wyśmienitym stanie to klekotanie ustaje o ok. 50% po rozgrzaniu silnika /mój znajomy wieloletni 70-letni absolwent MEL stwierdził, że konstruktorzy silnika przewidzieli tzw. rozszerzalność termiczną materiału/. Stąd prosty wniosek, że na początku one muszą klekotać wykzując lekki luz, ale po rozgrznaniu klekotanie się zmniejsza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum