_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
jakoś wiedziałem, że się odezwiesz, wiec chyba nie ja mam "taki" kompleks:P jak już przeczytałeś dokładnie, to ten dowcip kopiowałem z innego źródła a konkretnie z tego tematu: http://wiadomosci.onet.pl...ie_lokalne.html
Co jak co ale z tego, że jestem Ślązakiem jestem dumny a omawiana Warszawa jest dla mnie tylko stolicą i niczym więcej, miasto jak każde inne
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jak już przeczytałeś dokładnie, to ten dowcip kopiowałem z innego źródła a konkretnie z tego tematu:
Co to ma do rzeczy skad to było?
Bo nie rozumiem...
Skoro cytowałeś, to Ci się pewnie podobna.
Dowcip znam i sam się z niego śmiałem (kilka lat temu ), a zafascynowało mnie to, że to nie pierwszy odnośnik do "Warszafki" ze strony "Śląska" w ostatnim czasie na forum.
Szymon napisał/a:
Co jak co ale z tego, że jestem Ślązakiem jestem dumny a omawiana Warszawa jest dla mnie tylko stolicą i niczym więcej, miasto jak każde inne
To bardzo się cieszę, bo to samo mogę powiedzieć o sobie (oczywiście zmieniając odpowiednio lokalizacje geograficzne), a naprawdę to bawi mnie, że ludzie mają często wiele stereotypów nt. mieszkańców innych części kraju, a szczególnie stolicy (nie tylko w Polsce).
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Czytając jeszcze raz to co napisałem, przepraszam każdego Ślązaka i nie tylko, który mógł poczuć się urażony.
Zaskoczyło mnie, że w ciągu chyba 4 dni 3 osoby z tych samych okolic prezentują czy w żarcie, czy na poważnie, negatywny stereotyp mojej "okolicy" - stąd moja uwaga, jak widzę, chyba za ostra.
Przepraszam.
Twój post był zaraz po moim, odnosiłeś się do "mojego" dowcipu, więc mogłem pomyśleć, że piszesz o moich kompleksach.
maciej napisał/a:
Skoro cytowałeś, to Ci się pewnie podobna.
jasne, że mi się podoba, gdyby się nie podobało to bym tego nie wkleił. Może to i stary kawał ale ja go jeszcze nie słyszałem i dlatego zdecydowałem się wrzucenie tego na forum.
maciej napisał/a:
nie pierwszy odnośnik do "Warszafki" ze strony "Śląska"
odnoszac się do wyrazu "Warszafka" - nie cierpię tego określenia, nie używam go i używać nie będę, bo wg mnie jest obraźliwe w stosunku do mieszkańców stolicy. Ma pejoratywne znaczenie, bardzo prześmiewcze i szydercze. Po prostu mi nie podchodzi.
Dowcip miał być dowcipem na nie uderzeniem w Warszawę, jej mieszkańców itd.
Z siebie samego też trzeba się pośmiać czasem
maciej napisał/a:
Czytając jeszcze raz to co napisałem, przepraszam każdego Ślązaka i nie tylko, który mógł poczuć się urażony.
urażony się nie poczułem, więc...
maciej napisał/a:
Przepraszam.
luuuzik
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Twój post był zaraz po moim, odnosiłeś się do "mojego" dowcipu, więc mogłem pomyśleć, że piszesz o moich kompleksach.
Odnosiłem się do tego, że kolejna osoba z tego samego regionu go podchwyciła cytując tylko fragment.
Jak napisałem - dowcip znałem już wcześniej i też mnie ubawił.
Szymon napisał/a:
odnoszac się do wyrazu "Warszafka" - nie cierpię tego określenia, nie używam go i używać nie będę, bo wg mnie jest obraźliwe w stosunku do mieszkańców stolicy. Ma pejoratywne znaczenie, bardzo prześmiewcze i szydercze. Po prostu mi nie podchodzi.
Dowcip miał być dowcipem na nie uderzeniem w Warszawę, jej mieszkańców itd.
Z siebie samego też trzeba się pośmiać czasem
Wiem.
Jaki już napisałem - przegiąłem, bo odniosłem to do kolejnych wypowiedzi różnych osób, a nie powieniennem.
Szymon napisał/a:
urażony się nie poczułem, więc...
[...]
luuuzik
To się cieszę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum