Wysłany: Wto Cze 02, 2009 16:52 [R400] Karoseria długo schnie po deszczu
Witam wszystkich użytkowników forum.
Nie jest to wielki problem, ale rzecz jest zastanawiająca. Otóż, mój samochód długo schnie po deszczu. Podczas gdy cała reszta samochodów na parkingu jest już sucha, mój nadal "zdobią" duże krople, a raczej małe skupiska H2o na karoserii. Wygląda to mniej więcej tak:
Kupiłem go tydzień temu. Myłem go 2 razy na myjni bezdotykowej (karcher'em).
1. woda, szampon, woda zdemineralizowana z osuszaczem
...i po kilku dniach
2. woda, woda ciepła z proszkiem myjącym, woda.
Nic to nie zmieniło.
Podejrzewam, ze karoseria była pokryta jakimś środkiem, który łącząc się z wodą otacza ją jakąś cienką błonką, która utrudnia jej odparowanie.
Chyba spróbuję umyć go tradycyjnie (gąbka, wiadro z wodą z szamponem, szlauch), tyle że za bardzo nie mam gdzie tego zrobić.
Czy spotkaliście się już z podobnym problemem?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 02, 2009 16:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za odpowiedzi.
W sumie nie jest to wielki problem, ale w czasie gdy już ulica wyschnie, przejeżdżające samochody i wiatr wzbijają kurz, który pięknie przylega do wody na karoserii, i po wyschnięciu zostawia ślady. Całe szczęście że nie mam czarnego roverka. Na srebrnym tak bardzo tego nie widać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum