Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
mam problem kupilem rovera 75 2.0 v6 jest spoko (ale) okazało sie ze moj klimatronik nie dziala poprawnie. tzn. sterowanie na prawa strone dziala super od low do high temperatura dziala ale na lewej stronie dmucha ciagle zimne i nie wazne jak nastawie.
jest ktos kto moze mi pomóc?
prosze
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 09, 2010 17:23, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 22:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
za konsolą środkową są silniczki nawiewów i jakieś potencjometry któryś wysiadł dostęp po rozebraniu boków konsoli ale dość nie wygodny
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Tak jak kolega pisze, wysiadł prawdopodobnie silnik odpowiedzialny za mieszanie powietrza. Dostęp jest trudny , ale nie niemożliwy. Wystarczy położyć się pod kierownicę, zdjąć osłonę i po prawej stronie tunelu, na module nagrzewnicy powinieneś zobaczyć małe czarne pudełko wielkości paczki papierosów (przykręcone na trzy śrubki). Wystarczy odkręcić, wypiąć kostkę, otworzyć obudowę i w miejsce potencjometru wtrysnąć trochę środka do konserwacji połączeń elektrycznych. Podłączyć kostkę i nie przykręcając sprawdzić zakres ruchów, jeśli ok to można strzelić sobie browara i złożyć wszystko do kupy. Jeśli nie trzeba szukać nowego.
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 09:20
ok dzieki - sprawdze
[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 13:39 ]
ej a moze ma ktos fotke jak to wyglada. dzieki
[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 17:32 ]
ma ktos fotke jak to wyglada. wyzej mam link i kilka fotek moze jest ktos w stanie co mam rozkrecic -naprawde nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum