Wysłany: Sro Cze 03, 2009 19:41 [R75] Zmiana języka komputera - IPK
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
witam,
jak w temacie, czy można zmienić język wyświetlania funkcji komputera(przejechanych kilometrów, średniego spalania, itd.)?
aktualnie ustawiony język to niemiecki
z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Mar 02, 2012 08:57, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 03, 2009 19:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
można zmienić, w moim roverku wszystkie komunikaty wyświetlały się po włosku, język wyświetlanych komunikatów zmieniony na angielski przy pomocy T4 ,
ale teraz najciekawsze, niedawno udało mi się zdobyć płytkę do nawigacji z mapą Polski (mam tzw małą navi), zauważyłem iż zmieniając język w ustawieniach navigacji zmienia mi się jednocześnie język komunikatów komp. pokładowego.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 125 Skąd: Krak-uff
Wysłany: Pon Lut 20, 2012 09:46
Aragorn napisał/a:
Co do zmiany języka komputera to potwierdzam u mnie zadziałało zmieniłem język w navi i automatycznie zmienił się w komunikatach komputera
Odgrzebuję temat
U mnie komputer pokładowy w języku niemieckim, chcę go zmienić na angielski przynajmniej. Nawigację (wg. zdjęć mam MK3 choć i tak na początku zgłasza się logo BMW hehe) mam ustawioną na Polski (do wyboru jeszcze angielski). Nie zmieniło to oczywiście ustawień komputera, ale....
... jutro sprawdzę czy jak przestawię nawigację na EN to komunikaty komputera pokładowego też zmienią się na angielski. Potem navi przełącze na PL, rozumiem że komputer powinien pozostać 'angielski'.
[ Dodano: Pon Lut 20, 2012 09:46 ]
EDIT
Jest tak:
- jak zmienię w nawigacji język na EN, rzeczywiście komunikaty w komputerze pokładowym mam po angielsku, i to jest OK
- niestety jak potem zmienię w nawigacji na PL, komputer pokładowy przechodzi na niemiecki
Spróbuje jeszcze na sztywno ustawić język komputera na EN poprzez Testbooka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum