Po tym co napisałem w swoich postach stwierdzenie, że się nie znam jest obrazą i dowodem, że nie czytasz ze zrozumieniem. W poprzednich postach pisałem to co Ty tyle, że innymi słowami. Przedstawiłem w miarę szczegółowo, dlaczego głośniki z tyłu ogólnie to zły pomysł... a Ty na to, że głośniki z tyłu to zły pomysł i że się nie znam. Czyli totalnie zlekceważywszy to co napisałem lub nie czytasz ze zrozumieniem. Jedno i drugie mnie w zasadzie obraża. Więc tak obraziłeś mnie.
ale nadal twierdze, czytając trochę Twoich postów, że Twoja wiedza na temat Car Audio jest mierna. Czasem wystarczy a czasem niestety nie...
Zapraszam do Szczecina 13-14 czerwca, zobaczysz prawdziwych fanatyków i ludzi którzy mają o tym pojęcie, pokażesz swoją instalacje, ba nawet chętnie stanę z Tobą w zawodach i wtedy wygra lepszy. Wtedy mysle, ze moze zrozumiesz co ma do tego moj zaklad car audio, moja praktyka przez kilka lat do Twojej słabej teori
nie mam zamiaru wiecej pisac w tym temacie i sie z Toba klucic. Przyjedz na EASCA to sie sprawdzimy w dziedzinie naszych sporow
Nie ma się co kłócić ale kolegi @dudus87 raczej nie poprę bo odnoszę wrażenie, że z kolei kolega @Botanix chciał doradzić jak najlepiej autorowi tematu w jakichś rozsądnych granicach cenowych też i nie polecał rozwiązań audiofilskich...
Może kiepsko to ująłem ale tyczy się to najbardziej końcówki tj ostatniego postu przed moim
Ktoś kto sam sobie spokojnie wygłusza auto i wkłada jakiś fajny sprzęt CA ma się mierzyć z fanatykiem CA? Żenada wg mnie
Ja np. lubię dobry dźwięk ale audiofilem na pewno nie jestem... kupiłem ostatnio radio SONY CDX-GT31U najniższy model z USB i jestem super zadowolony z niego na seryjnych głośnikach a forum przemierzam bo mam okazję kupić głośniki eliptyczne PIONEER TS-a6921 za 150zł ale po tym co czytam to chyba jednak spasuję z wkładania ich w półkę i zwyczajnie za jakiś czas włożę nowe - mocniejsze - głośniki niskotonowe + nowe tweeter'y w przód i mi to wystarczy...
P.S. mam obecnie jeden głośnik jakis Peying 13cm z tyłu i już mnie ludzie nie słyszą jak coś do nich mówię a co dopiero przy większych
spin4cz dla mnie doradzenie niskobudżetowego sprzętu nie robi problemu, mam masę takich ludzi, którzy chcieli coś za małe pieniądze i zawsze byli zadowoleni. Tutaj w poscie napisałem kilka zdań które po części byłe powiedziane na forum i zostałem nazwany Głupim....wyśmiał moją ciężką pracę i praktykę, więc zaprosiłem do ciekawej rywalizacji.
i tak jak piszesz, darujesz sobie głośniki w półce, dokładając do lepszego przodu...zapewne przemyślałeś to po takich właśnie kłótniach na forum o to chodzi, w cenie tych 150zł jakie wydałbyś na tył masz duuuuzo lepszy przód i satysfakcje z czystego stereo
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:04
Waż proszę słowa, bo skończy się warnem
Masz rację, przepraszam, powinienem zachować się kulturalniej.
dudus87
Panie duduś 87, mi nie idzie o moją czy Twoją wiedzę. Robiłeś w CA więc zapewne Twoja wiedza jest większa i wcale mi to nie przeszkadza czy też nie czuję się urażony... bez przesady.
Cały czas idzie mi o to, że mnie najpierw poprawiasz a potem piszesz dokładnie to samo - zrozum to wreszcie.
Tu jest piękny przykład takiej sytuacji:
Cytat:
Botanix napisał/a:
ciach
to co napisałes nie da nam sceny muzycznej a łupanke z kazdej możliwej strony
to kierowca ma w aucie miec idealny odsluch a nie pasazerowie. im wystarczy ze z przodu doleci na tył.
To co "ciachnąłeś" było właśnie przykładem tego co nam nie da sceny muzycznej a łupankę z każdej możliwej strony. We wcześniejszym poście bowiem starałem się wytłumaczyć założycielowi tematu, że głośniki każde inne oprócz przednich wprowadzą nam opóźnienia, popsują pasmo przebarwiając je itd... Jakbyś zrozumiał ten właśnie post to doszedłbyś być może do wniosku, że moje wypociny miały na celu odradzenie dokładania jakichkolwiek głośników. Twoja więc odpowiedź na mój post była całkowicie nie na miejscu. Również pisałem, że to kierowca ma mieć odsłuch idealny... zastanów się wiec o co mi chodzi.
Cytat:
ale nadal twierdze, czytając trochę Twoich postów, że Twoja wiedza na temat Car Audio jest mierna. Czasem wystarczy a czasem niestety nie...
Zapraszam do Szczecina 13-14 czerwca, zobaczysz prawdziwych fanatyków i ludzi którzy mają o tym pojęcie, pokażesz swoją instalacje
Jakbyś czytał moje posty, ba nawet podpis i miejscowośc wiedziałbyś, że nie mogę przyjechać w czerwcu bo mieszkam w UK i do Polski wybieram się w lipcu co wielokrotnie wspominałem. Czytasz więc bez zrozumienia tak?
Cytat:
ba nawet chętnie stanę z Tobą w zawodach i wtedy wygra lepszy.
Jeśli Twoja obecna instalacja to ta, którą się parę dni temu chwaliłeś to lepiej zrób jakiś szybki upgrade bo moja wygląda tak:
Radio:
-Alpine 9857R
Głośniki:
-front Polk audio SR 5250 w 7 litrowych obudowach z włókna szklanego. Niskie skierowane nieco w tył i do góry ( na przednich słuchaczy ). Wysokie wbudowane w słupki.
-Subwoofer Rockford Fosgate P2D212, w zabudowie zamkniętej około 38L
Wzmacniacz:
-Wzmaczniacz hifonics zeus 4 kanałówka
- Waves Maxx Bass 103
Cytat:
Wtedy mysle, ze moze zrozumiesz co ma do tego moj zaklad car audio, moja praktyka przez kilka lat do Twojej słabej teori
Hehe a Ty znowu swoje. Ja nie twierdzę, że się nie znasz co już raz napisałem. Twierdzę, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. W żadnym poście nie miałem odmiennego zdania - jeśli uważasz inaczej to przytocz. Mimo wszystko pisałeś jakbyś mnie poprawiał - a pisaliśmy to samo. Jest to trochę wkurzające nie uważasz?
[ Dodano: Nie Cze 07, 2009 09:14 ]
Cytat:
Tutaj w poscie napisałem kilka zdań które po części byłe powiedziane na forum i zostałem nazwany Głupim
Nie po części tylko całkowicie. Odradziłeś głośniki z tyłu, co ja zrobiłem wcześniej. Mimo to napisałeś to w taki sposób jakbym ja wręcz zachęcał do tylnych a to obraża mnie.
Cytat:
i tak jak piszesz, darujesz sobie głośniki w półce, dokładając do lepszego przodu...zapewne przemyślałeś to po takich właśnie kłótniach na forum o to chodzi, w cenie tych 150zł jakie wydałbyś na tył masz duuuuzo lepszy przód i satysfakcje z czystego stereo
I co jesteś zadowolony? Autor tematu ewidentnie woli mieć dźwięk "przestrzenny". Lubi jak mu też gra z tyłu. To co ma z niego zrezygnować bo mu się scena zawali? On nie dba o scenę, chce mieć lepszej jakości głośniki tylne co ja zrozumiałem odrazu. Po co więc nalegać na lepszy przód? Wychodzi Twoja praktyka w CA... Tobie nie chodzi o to, żeby zadowolić klienta. Ty robisz tak, jak uważa się za słuszne. Czyli dobry, przód zamiast średniego tyłu i przodu. Fakt, jakość dźwięku będzie lepsza mimo tego, że autor o nią nie dba. On chce mieć powiew muzyczki z tyłu i skup się na tym. Z dwojga złego doradziłem więc aby w standardowe miejsca nie wkładał nic a przerobił półkę i tam wstawił głośniki większe... Jedno i drugie gra z tyłu ale półkowe zagra lepiej.
Inny przykład. Przychodzi klient do sklepu i mówi, że chce mieć dźwięk 5.1 w filmach i muzyce w domu, to co zrobisz? Doradzisz w tej cenie dobre stereo? Zapewne byś tak zrobił bo zagra to ładniej, w tym samym momencie zlekceważysz więc to po co przyszedł - po dźwięk przestrzenny a nie ładniejszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum