Wysłany: Pią Mar 13, 2009 16:22
pietro napisał/a:
widzę temat na czasie
Ja również stoję przed decyzją jakie wybrać opony (185/55 R15). Poprzednie letnie były już na aucie i to były Barum Bravurius z ochroną rantu. teraz już ich nie mogę znaleźć w sklepach, są za to Bravurius 2 na niby lepszej mieszance i innym bieżniku i nie wiem czy się na nie nie zdecydować.
gralu, miałeś do czynienia z tymi Dunlopami polecanymi przez Ciebie?
Wymieniając tylko dwie trzeba zwracać uwagę na to żeby na obu osiach był ten sam parametr nośności i prędkości?
tak mając nissana kupiłem nowiutkie hankooki i miałem je tylko 1.5 miecha sprzedałem w słomczynie na giełdzie wolałem tam niż znajomemu z okolic po kilku nockach spędzonych na necie i porównywaniu zakupiłem własnie owe Dunlopki i rewelacja pod każdym względem (na suchym, mokrym, w najgorsze upały czy prawie warunki zimowe bo dopiero w grudniu zmieniałem na zimówki trochę za pózno) ciężko żeby piszczały w zakrętach nie wiem może tylko na nissanie tak się sprawowały? Miałem je jakieś 2lata i byłem bardzo z nich zadowolony znikoma ścieralność polecam. W roverku mam letnie Goodride H600 były nowiutkie jak kupowałem R25 po tym sezonie wymieniam dla mnie lepsze niż HANKOOK ale nie ma się co oszukiwać to nie to co owe Dunlopki
Dobrze by było ale nie koniecznie ważne aby na 1osi były takie same na 2 można mieć inne... Ale komplet to zawsze komplet
To i ja stanąłem przed wyborem: co myslicie o http://www.opony.com/opon...roxes_t1_r.html ? i jak z cenami tego portalu? kupowac tam czy szukać taniej? oczywiscie tych samych
przesylka za darmo, ale za zalozenie trzeba bedzie zaplacic, a jak sie kupi na wulkanizacji to raczej zakladaja za darmo. W tym tygodniu zamowie.. bo widze ze pogoda sie juz robi ladna, a zimowki szkoda ścierać.
tam padlo pytanie autora tematu co maja opony do umiejetnosci jezdzenia, anoz spiesze z wyjasnieniami, chodzi o to drogi kolego, ze jak masz mniejszy profil (50, 45, 40) to sila rzeczy masz cieńsze opony. Co za tym idzie taka cienka napompowana opona bedzie miala mniejszy zakres sprezystosci...szczegolnie na dziurach...
I na takich oponach bardzo fajnie sie jezdzi, ale na plaskim...ladnie wygladaja ale kompletnie nie nadaja sie do prucia 70-80km.h przez srodek dziurawego miasta:P:D
a co do opony.com 2 razy juz tam kupowalem i polecam, szubka wysylka, dostepne ceny...koszt zalozenia 4 opon na 4 alu felgi 80zl u mnie w Policach, na stalowa felge okolo 50-60 za komplet
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 367 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 12:11
nie jest tak zle - ja mam 195/60 w feldze od R25 (wbrew pozorom wyglad felgi takze ma wplyw na to jak prezentuje sie oponka) i wg mnie jest bardzo w porzadku (szczegolni ze nie mam standardowe sprezyny) - ladnie wypelnia nadkole, szczudlowatosci nie widac i i na naszych drogach takze ladnie wybiera nierownosci...jedyna rzecza ktora moglbym zaliczyc in "-" to wiekszy przeswit, innymi slowy patrzac z tylu jednak nie "siedzi" tak ladnie jak by mogl przy nizszym profilu - ale za to nie straszne mi wystajace kanaly i wyzsze podjazdy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum