Wysłany: Nie Cze 07, 2009 18:18 [R25 1.4 (103) 2000r.] problemy po tankowaniu
Jestem użytkownikiem Rover 25 1,4, mój problem dotyczy jedynie i wyłącznie pierwszego kilometra po tankowaniu. samochód po przejechaniu 200-500m po zatankowaniu paliwa traci moc na jakieś kilka minut. Dzieje się tak niezależnie do tego jakie paliwo leje Pb95,Shell V-Power czy Orleno Verga 98, paliwa. Samochód miał sprawdzany bak, wymieniane filtry, świece. Podczas testy samochodu na postoju komputer nie wykazuje błędów, jednak gdy samochód był testowany podczas jazdy po tankowaniu, komputer wykazał nieprzerwaną ilość błędów wszystkich możliwych układów. Po krótkiej chwili i restarcie komputera pokładowego wszystko wraca do normy i samochód nie ma żadnych problemów do czasu następnego tankowania. Czasami podczas jazdy tez ma objawy tracenia mocy jednak one są chwilowe, nie tak trwałe jak po tankowaniu.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 18:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 22:05
jak dla mnie walnięta pompa paliwa, ale zacznij od wymiany filtra paliwa.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pomógł: 317 razy Dołączył: 02 Kwi 2007 Posty: 2766 Skąd: NOWE MIASTO N/W wlkp
Wysłany: Nie Cze 07, 2009 23:13
możliwe że zawór odpowietrzenia opar paliwa powoduje w/w usterkę , nie odpowietrzy zbiornika i przez pierwszą chwile ładuje do silnika powietrze . najlepiej po tankowaniu odczekać chwile i ponownie otworzyć korek .
_________________ SERWIS ROVER MG TESTER MG ROVER T4 TEL:
0504045682 Z BRAKU CZASU RZADKO JESTEM NA FORUM , NAJLEPIEJ DZWONIĆ PO 18
możliwe że zawór odpowietrzenia opar paliwa powoduje w/w usterkę , nie odpowietrzy zbiornika i przez pierwszą chwile ładuje do silnika powietrze . najlepiej po tankowaniu odczekać chwile i ponownie otworzyć korek .
Zawór odpowietrzenia paliwa został wymieniony i nie pomogło niestety nadal jest ta sama usterka , nie wspomnę o
wymianie filtra paliwa, itd. Pozdrwiam
[ Dodano: Wto Cze 16, 2009 20:54 ]
PHJOWI napisał/a:
Zawór odpowietrzenia paliwa został wymieniony i nie pomogło niestety nadal jest ta sama usterka , nie wspomnę o
wymianie filtra paliwa, itd. Pozdrawiam
[ Dodano: Pon Cze 29, 2009 13:36 ]
DZIĘKUJĘ ZA PORADY USTERKA USUNIĘTA. SONDA LAMBDA I COŚ JESZCZE. POZDRWIAM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum