Wysłany: Pon Maj 25, 2009 14:13 [420 d 98r]wymiana termostatu
witam
Mam termostat do wymiany . I mam pytanko zwiane z tym czy mogę kupić tylko taki cos czy ten termostat będzie odpowiedni do mojego diesla. Jak tak czy to jest dobre rozwianie kupować bez obudowy. Czy taka wymiana jest realna. Czy może lepiej kupić z obudowa ale to juz dużo droższe . Bez ryzyka
dzięki za pomoc z góry
Ostatnio zmieniony przez thef Pon Maj 25, 2009 14:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 14:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Osobiście kupiłbym ten z obudową. Na www.tomateam.pl hondowskie chodziły coś ponad 100PLN. Wymiana (w sumie niepotrzebnie w moim przypadku) bezproblemowa i działa
w SD/SDi jest na opaskach, w R200 jest dość ciasno ... ale da się, więc i w większych się da W iDT termostat jest zabudowany w chłodnicy oleju o ile mi wiadomo ... dostęp podobny zapewne
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 22:15
Nie widzę dokładnie na tym zdjęciu jak jest zbudowany, ale myślę, że duża sprężyna powinna się rozciągać. Wystarczy polać przez chwilę wrzątkiem z czajnika po tym miedzianym zbiorniczku i powinieneś zaobserwować efekt. W stanie spoczynku (temp. pokojowa np.) powinien wyglądać dokładnie jak na zdjęciu.
Jutro go poskladam ale bez termostatu i sprawdze jak z wymiana ciepla.Bo nawet z niesprawna pompa (jak sie ja sprawdza?) cieplo powinno isc w gore chlodnicy. Puki co wielkie dzieki thef !
[ Dodano: Czw Maj 28, 2009 22:59 ]
Woda przez chlodnice przelewa sie bez problemu.
Czy w zbiorniczku wyrownawczym jest odpowietrznik.
W miare wzrostu temperatury rosnie cisnienie , ktoredy jest to powietrze wypuszczane z ukladu.
Wyjelem termostat,dolny waz i chlodnica rownomiernie sie nagrzewa.Termostat sprawdzony, sprawny.Problem prawdopodobnie wynika z awarii pompy wody, badz uszkodzonej glowicy.
[ Dodano: Sro Cze 10, 2009 18:06 ]
Problem nierozwiazany - auto sprzedalem.:d
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum