Witam.Mam pytanie czy może ktoś z z użytkowników sam odgrzybiał klimatyzację , jeśli tak to do której rurki wlewał płyn no i jakiej marki polecacie .Widziałem na stacjach , że są tam płyny w aerozolach do odgrzybiania . Jeżeli ktoś sam się tym zajmował to proszę o poradę i wskazówki.Pozdrawiam i dziękuję.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 18:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja polecam ozonowanie. Tylko takie uczciwe. Powinno trwać godzinę a większość warsztatów robi je tylko 15 min. Ostatnio robiłem u siebie i rewelacja. Z auta giną wszystkie zapachy a zostaje takie powietrze jak po burzy
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Dołączę się do tematu z małym pytankiem. Czy powyższy specyfik z Allegro nie wpływa niekorzystnie na tapicerkę (skóra, welur) czy inne elementy wnętrza samochodu?
Też chcę odgrzybić klimatyzację bo po wyłączeniu trochę cuchnie chciałem się zapytać czy to odgrzybianie naprawdę robi się tak jak jest opisane na tej aukcji?
"Jego stosowanie jest dziecinnie proste. Wystarczy uruchomić samochód, włączyć klimatyzację na wewnętrzną cyrkulację, otworzyć wszystkie nawiewy, umieścić produkt za przednim siedzeniem pasażera i wcisnąć aplikator preparatu. Teraz tylko zamykamy samochód na 10min a klimatyzacja sama się zdezynfekuje pozostawiając świeży cytrusowy zapach."
Jeśli tak to sam to zrobię i jeszcze chciałem się zapytać do czego jest ta wajcha obok zamykania obiegu wewnętrznego bo nie widziałem na forum żeby było to opisane.
i jeszcze chciałem się zapytać do czego jest ta wajcha obok zamykania obiegu wewnętrznego bo nie widziałem na forum żeby było to opisane.
zwie to się jakoś fresh air czy coś w tym stylu Chodzi o to że przy grzaniu nawet na max i ustawieniu tego w lewo na twarz dostajesz ożeźwiające powietrze.
A co do odświeżania to czemu miałoby się robić inaczej niż w instrukcji. A do pozbycia się smrodku warto zerknąć również na stan filtra pyłkowego, samo odgrzybienie może nie wystarczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum