Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 93 Skąd: Kraków
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 07:47 [214Si]Wymiana mieszka Rover 214Si.
Witam.
Przymierzam się do wymiany mieszka stąd moje pytanie : Co i gdzie odkręcić aby wydostać mieszek i jak zdjąć gałkę ? Najlepiej jakby ktoś miał jakieś zdjęcia. Z góry dziękuję za pomoc.
_________________ Pozdrawiam Irek.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 07:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hej
gałkę możesz normalnie odkręcić
a dostęp do mieszka uzyskasz po zdjęciu całkowicie konsoli. Nie zdejmowałem więc co dokładnie trzeba zrobić to nie wiem, ale na pewno trzeba odkręcić śrubki co są z boków
Na dwa sposoby można mieszek zmieniać, śćiągając konsolę i też nie ...ale niech wypowiedzą się znawcy którzy już to wykonywali, sam jestem przed wymianą, ale to jak już będę zmieniał gałkę na podświetlaną, to wymienie masowo.
Na dwa sposoby można mieszek zmieniać, śćiągając konsolę i też nie
Prawda, ale bez ściągania pourywasz zaczepy.
Najlepiej ściągnąć tunel środkowy, z 6 śrubek porozpinać wszystkie kostki( nie sposób ich pomylić składając) odkręcić gałkę, i chyba 4 śrubki trzymające mieszekod spodu tunelu-konsoli.
Ale zacznij od wyjęcia radia.
Powodzenia.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 93 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 23:08
Hey
Wczoraj przy okazji wymiany mieszka, co btw poszło bardzo szybko i sprawnie ( podobają mi się rozwiązania zastosowane przy mocowaniu tego wszystkiego ) natrafiłem na taką złączkę. Cóż to może być ? A i przy okazji : Kiedy powinna być podświetlana zapalniczka ? Bo możliwe że przestała świecić....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum