Wysłany: Nie Cze 14, 2009 19:25 [Rover 45 iDT] muł na niskich obrotach
Witam serdecznie
Na wstępie dodam iż przepływomierz i rury intercooler'a ok
Trochę popatrzyłem na silnik i zauważyłem, że rura dolotowa ta co wchodzi do turbiny jest cała "obrzygana" olejem i się zmartwiłem
Dalej patrząc zauważyłem że jest wolne miejsce na wężyk tuż nad tą rurą dolotową poszukałem popatrzyłem i znalazłem, ze powinien tam być ten wężyk co idzie od tego "okrągłego czegoś" założyłem wężyk i ku memu zdziwieniu auto nabrało wigoru!, lecz moja radość długo nie trwała 3kRPM zwolniłem i znów był ten sam efekt muła
moje pytanie:
Co to ze zdjęcia drugiego? to okrągłe z którego wychodzi wężyk i wchodzi w to miejsce na zdjęciu pierwszym i dlaczego mi ten wężyk wydmuchuje?
Gdzie taki wężyk dostane czy to jakiś specjalny wężyk?
Dzięki z góry za odpowiedź
[ Dodano: Pon Cze 15, 2009 08:52 ]
i co nikt z Kolegów nie wie co to jest?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 19:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Interesuje mnie dlaczego nie mam ciśnienia na wężu dochodzącym do siłownika pneumatycznego, który porusza tarczą, ta z kolei porusza kierownicami, aby zmienić kąt przepływu spalin i zmniejszyć prędkość obrotową wirnika.
Witam zawur dziala na luzie i mozna to zaobserwowac przy przegazowaniu mozna go uruchomic bez wlaczania silnika cisnienie to ok 0,5-0,8 bara miezylem na oko wiec moge sie mylic wystarczy przystawic sprezarke
mi on się porusza dosłownie jakieś 2-3mm tylko
Nie wie ktoś co może być przyczyną?
Czy to cięgno od zaworu porusza się bez większego wysiłku? bo moje ręką nie ruszę, dopiero pod kompresorem / ew sprężonym powietrzem
ten zawur dba o to zeby rury od turbiny nie popekaly ogranicza obroty turbiny, proponuje sprawdzic czy jest jakies sprezanie odkrec rure od turbiny i sprawdz czy spreza powietrze poprostu zatknij reka na wyczucie jesli turbina nie spreza to bys mial czarny dym jak dasz po gazie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum