Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 32 Skąd: Wrocław
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 10:48 [R620] Nie działa centralny zamek
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
kilka dni temu pojawił się u mnie ciekawy problem
- otwierając drzwi z pilota otwierają się wszystkie z wyjątkiem drzwi przednich pasażera
- zamykając drzwi z pilota sytuacja analogiczna (wszystko oprócz drzwi przednich pasażera)
- otwierając i zamykając drzwi z kluczyka w drzwiach kierowcy również nie reagują drzwi przednie pasażera
- ALE: otwierając i zamykając drzwi z kluczyka od strony pasażera - reagują wszystkie drzwi !
co może być powodem takiego zachowania - i jak to naprawić ?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 03, 2011 19:19, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 16, 2008 10:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze uzyj szukajki bo opisywalem problemy o alarmie wiele razy...
Po drugie zeby bylo szybciej kolego sprawdz krancowke prawych drzwi oraz czy nie powalil sie cilownik centralnego zamka drzwi pasazera i nie ulamal sie aluminiowy bolec w srodku. Czy drzwi pasazera normalnie rygluja sie palcami oraz czy alarm sie uaktywnia?
Rok to zapewno 95?
borykałem sie z dokładnie takim samym problemem- ni z tego ni z owego przestał po prostu działać. Kolega NEOSSS pomagał i doradzał wiec radzę sprawdzić na początek krańcówkę a w najgorszym przypadku niestety ale masz mechanizm zamka do wymiany jak to było u mnie. Odrobina zapału, chęci i uporu co i jak sie zabrać było już opisywana m.in dla mnie
A jeśli chodzi o mechanizm, to pewnie będzie dostępny u kolegi post wyżej
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 32 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 12:20
w sobotę będę musiał rozebrać drzwi i zobaczyć do tego zamka ...
PS.
- rok auta to 95
- alarm działa normalnie
- używając kluczyka lub palców drzwi ryglują sie bez problemu ...
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Gru 05, 2008 12:16
Ciekaw jestem czy udało się naprawić?
Bo mam to samo i będę się zabierał wolnym czasem za robotę....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
u mnie zamek jest tez po obu stronach A co do niedziałających drzwi - zregenerowałem siłownik i śmiga bez problemu Co sprawiało problem to chyba właśnie master u pasażera bo jakieś zwarcie w alarmie robił i alarm rozbrajał( nadmienię iż mam niefabryczny alarm) się co 15s i otwierał samochód. Po odłączeniu wtyczki problem minął jak ręką odjął. Może wina tego być także brak krańcówki u pasażera.. ale w to już nie wnikałem i ważne dla mnie jest to ze działa
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Posty: 139 Skąd: Brzeg Dolny/Wrocław
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 19:19
Witam
Podłączam się do tematu ponieważ borykam się z tym samym problemem mam uszkodzony zamek prawych drzwi, kupiłem już inny ale nie mogę poradzić sobie z wyjęciem cięgna idącego do klamki, na zdjęciu zaznaczyłem ten element na czerwono, jeżeli ktoś już to wyjmował to proszę o opis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum