Znalazłem na allegro coś takiego: BLAUPUNKT GTt 1200 + BLAUPUNKT GTA 260 HIGH POWER Link. Szczerze mówiąc to przykuła mnie cena no i firma(bo w końcu chyba nie jest taka najgorsza). Czytałem trochę opinii i większość osób jest z tego zadowolona(hmm, słusznie ? ). Czy warto to kupować czy też dać sobie z tym spokój ? Jeżeli tak to co zamiast tego można polecić, oczywiście w rozsądnych cenach ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 11:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 13:09
Firma najgorsza nie jest ale obudowa nie zachwyca, tuba to sprasowany papier, który nie nadaje się do konstrukcji subwooferów. Poszukaj coś z MDF-u czyli skrzynki nie tuby. W tej cenie z nowości cięzko coś dobrego znaleźć, lepiej za używkami się rozejrzeć.
Heh, akurat czytałem ten post przed chwilką link w którym tak zażarcie sprzeczasz się z michone na temat właśnie marki Fusion cóż za zrządzenie losu
Czyli jednak odradzałbyś tego blaupunkta na rzecz fusiona ? a jak sprawa ma się jeśli sam chciałbym zrobić sobie taki subwoofer i do tego wzmacniacz ( też sam ewentualnie - starszy elektryk ) ?
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 15:06
Sprawa ma się tak, że kupujesz wtedy dobry używany głośnik, kilka płyt MDF, poświęcasz kilka godzin przy odpowiednich narzędziach na budowę + kilka na wykończenie. Następnie kupujesz wzmacniacz używany ( samemu robić się nie opłaca ) i wychodzi wciąż około 350zł z tym, ze masz to co chcesz mieć, taniej niż sklepowo. Z tym, że czasem idzie jeszcze taniej kupić na allegro . Ten fusion głośnikowy zważywszy na cenę gra całkiem nieźle... ale te dwa pod nim są niestety lepsze .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum