Witam wszystkich. Pojawił się nowy problem w moim roverku . Otóż przychodze odpalam a tuu... dziwne stukanie. Czytałem ze to przy poczatku tzn pierwszych minutach normalne itd. Ale to stukanie narasta i potem przestaje, tak chwile przerwy i znow cos tam sie odzywa. Mam wrazenie jak by to coś w okolicach kolektora cieżko powiedzieć. Mogą to być wtryski? Już sam nie wiem Aż się boje iśc do mechanika bo znów pojawi się inny problem i tak bez końca
Druga sprawa to dziwne szumienie. Pojawiło się to po wymianie pompy wody. Tutaj też czytałem ze ponoć tak się dzieje. Ale to trche irytujące że silnik nie chodzi cicho tak jak poprzednio.
Jakieś pomysły? Mi już troszke ręce opadają
_________________ Świerzak
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 20, 2009 16:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 13:46
Jak dla mnie wtryski do roboty...
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 11:43
Mój kolega też miał podobne stukanie, które też mnie zastanawiało. Pomogło mu dodanie do paliwa jakiegoś dobrego dodatku który przeczyścił wtryski i komorę spalania. I chyba to było właśnie przyczyną.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Moze faktycznie to wtryski Zaraz po odpalenia stukot, który to zaczyna cichnąć. Żeby tylko się nic nie rozsypało Postaram się zakupić takowy uzdatniacz zobaczymy czy pomoże
Może ktoś zaproponować coś dobrego? by kasy nie wywalać w błoto
Stukanie, powiadacie, towarzyszu, pojawiło się po wymianie pompy wody..
Znaczy się, towarzysz mechanik, przy wymianie pompy wody (o ile w ogóle pompę wymienił, w co wątpię, ma się rozumieć) zdesynchronizował rozrząd, przez co - jak stukanie słychać - to nic innego, jak zawory po tłokach stukają. Co w zasadzie jest równoznaczne ze zniszczeniem silnika.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum