Wysłany: Sro Cze 24, 2009 06:37 [R620] Potrzebuje nastawnik pompy wtryskowej do tego modelu
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam.
Jak w temacie, potrzebuje taki nastawnik, bo moj szwankuje i auto mi szarpie i się dusi. Po diagnostyce błędy wykazał właśnie on. A cena nowego to jest jakiś kosmos.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 03, 2011 19:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 06:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 07:16
Jeżeli chcesz kupować, to raczej takie tematy umieszczaj w dziale "giełda". Ale ja wątpię czy chcesz cokolwiek kupować . Wpisz w wyszukiwarce "wiązka+silnika" i prześledź kilka z wyników dotyczących diesli, które się pojawią . To jest największa przypadłość dieselka roverowego serii L - zabrudzone kostki, ewentualnie przetarte przewody w wiązce głównej silnika .
Tylko nie próbuj czyścić sam wg tego artykułu, bo to dość skomplikowana jednak sprawa, żeby go potem ustawić. Takie rzeczy zostawić trzeba pompiarzom . U Ciebie powinno pomóc gruntowne czyszczenie kostek (szczególnie właśnie przy pompie wtryskowej) i naprawa złamanych bądź przetartych przewodów.
Kostki przeczyszczone, wiązka sprawdzona. Dalej to samo. Zauważyłem dziwną rzecz, a mianowicie jak uruchamiam silnik to obroty na jałowym biegu sa stałe, ale jak lekko dodam gazu to nie wracają już do tamtej pozycji, tylko sa odrobine wyższe i troche falują. I to chyba nie jest wina kostek czy wiązki?.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 21:19
Być może masz już zabrudzony opiłkami nastawnik i wymaga przeczyszczenia jak w tym artykule, do którego link podałem, a może nie znalazłeś jeszcze felernego miejsca w wiązce lub złamanego kabelka na wejściu do którejś z kostek - tego może nie być widać tak na pierwszy rzut oka. Spróbuj jeszcze, jak nie spadną Ci te obroty, nacisnąć pedał hamulca i zobaczyć czy coś to da.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum